Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

In het seizoen bij RVC'33 zijn twee wedstrijden altijd wel gemarkeerd en daar is de uit-wedstrijd er één van. Gezien de grote opkomst aan publiek is er ook aan Bodegraafse kant wel interesse in deze derby. Maar voor iedereen zich goed en wel in het najaarszonnetje had genesteld stond het al 0-1 voor RVC door een goal van Frank Stolwijk die een lange bal van achteruit op waarde schatte en aan de aangepaste verdediging ontsnapte. ESTO ging in de fase daarna sterk op zoek naar de gelijkmaker en kwam dribbelend geregeld gevaarlijk de zestien binnen. In de 16e minuut had RVC geluk dat een afgeslagen bal via de rug van een verdediger naast de goal verdween. ESTO ontwikkelde in die fase een licht overwicht, maar de verdediging voelde zich vandaag verschillende keren gesteund door een uitstekend keepende Stefan van der Meer. In de 26ste minuut wist ESTo de verwachte gelijkmaker te scoren door goed gebruik te maken van moment van desorganisatie en verkeerde tactische keuze bij doordekken. Het bleef echter een aantrekkelijke wedstrijd met een lekker open karakter. Waar goede momenten en foute momenten zorgden voor een leuk schouwspel. ESTO leek met windje mee iets beter georganiseerd te staan om balbezit uit te buiten.
Na rust schrok de verdediging van RVC wakker van een snelle en fellere opening door ESTO. Toch kwam snel daarna RVC weer op voorsprong. Opnieuw door Frank Stolwijk, die prima werd vrijgespeeld door de ingevallen Daan Zantinge. Lange tijd bleef het hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, waar de goal aan beide kanten kon vallen. De terechte goal viel alleen op curieuze manier, want een goed aangesneden vrije trap vanaf de zijlijn werd zo scherp ingedraaid "tussen de palen" en werd door niemand geraakt en viel pardoes binnen bij de mistrappende verdedigers. Ook in de laatste fase was het aan twee kanten nog tamelijk billenknijpen omdat er zo maar beslissende fouten konden worden gemaakt. Zeker in de fase dat ESTO wat aanvallender wisselde. Maar de einduitslag was een terechte en goede afspiegeling van de wedstrijd waar de toeschouwer de winnaar leek. Voor RVC zat de winst in het goede gevoel voor de moraal dat is opgedaan. Want de gekozen speelwijze kwam vandaag wat beter uit de verf.