Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

De eerste competitiewedstrijd wil je altijd graag goed van start gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor de gepromoveerde tegenstander Zevenhoven. In de warming up, was al te zien dat Zevenhoven als wapen heeft, dat het vol bezieling het strijdplan kan en wil uitvoeren. Vanaf het begin wilden beide ploegen met open vizier en druk naar voren de wil opleggen. RVC probeerde onder het druk gevende spel uit te komen, maar waren er toch vooral wat kansjes voor Zevenhoven, die het wat beter georganiseerd leek te hebben staan. In de 20ste minuut resulteerde dit in een goal voor Zevenhoven, die gelukkig voor RVC werd afgekeurd. In minuut 25 schoot de spits van Zevenhoven een bal voorlangs vooraleer het eerste echte Reeuwijkse gevaar ontstond uit een gekraakt schot van Frank. RVC had het in die fase erg moeilijk met het hoog drukzetten en het feit, dat te vroeg lange ballen moesten worden gespeeld. Ook de kwaliteit van de passing was niet helpend om het spel te verbeteren en in de 36ste minuut wist Zevenhoven te profiteren van zo'n situatie en na zwak ingrijpen kwamen de Reeuwijkers op 0-1 achterstand. Het was wachten op de thee, toen Mark Sluijs, die een sterke wedstrijd speelde, vanuit het niets de gelijkmaker op het bord wist te krijgen. Een aandachtige toeschouwer en kenner, meldde dat dit wel eens de opsteker kon zijn, die nodig was, gezien het moment van scoren. Dit en de kleine tactisch aanpassing maakten dat het de tweede helft beter stond bij RVC. Zevenhoven kon minder gevaar creëren, maar tot echt doelgevaar voor de Zevenhovense goalie leverde dit nog niet op. Behalve in de 51ste minuut, toen een goed lopende aanval en goal werden afgekeerd wegens (vermeend) buitenspel. Ondanks het betere spel en de sterkere conditionele toestand van RVC had in de 86ste minuut alles verkeerd kunnen lopen. Een schot wegens verkeerd wegkoppen stelde de middenvelder in staat om te schieten, maar gelukkig voor de blauwen was dit op de buitenkant van de paal. Uit de volgende aanval was de verdediger genoodzaakt een overtreding te maken. De sterk ingevallen Rens Mathot wist de strak ingeschoten voorzet tot doelpunt te promoveren. Een gestolen overwinning? Ik kan me voorstellen dat de aanhang van Zevenhoven dat zo ervaart. Maar een eerste helft voor Zevenhoven en een sterker RVC in de tweede helft maakt dat het twee kanten op kon vallen. Dat we de afgelopen jaren dan teveel aan de verkeerde kant stonden maakt dat we harder genieten, van het feit dat gewerkt is om de punten nu een keer te behouden.