Wim Kan Dreef 4
1433HM
KUDELSTAART
tel. 0297-321548

Onder opnieuw zeer herfstachtige omstandigheden moest RVC'33 aantreden in een uitwedstrijd. Ditmaal moest daarvoor worden gereisd naar Kudelstaart, waar de plaatselijke Rooms-Katholieke Door Eendracht Sterk op ons wachtte. RKDES werd door onze spionnen omschreven als een collectief sterke tegenstander met weinig zwakke plekken. Dit leverde hen een derde plaats op in de ranglijst tot nu toe. RVC kon opnieuw niet beschikken over een volledige selectie, maar zou opnieuw proberen de aansluiting gaan maken. Na enig oponthoud (verkeerd shirt thuiskeeper, te zachte ballen) liet de scheidsrechter eindelijk aftrappen. Ondanks de gevraagde oplettendheid in de manier van aanspelen, was het begin wat slordig, waardoor in ons eigen balbezit onvoldoende vaart kon worden gebracht. Desondanks was de organisatie bij Balbezit van RKDES goed verzorgd. Onderlinge coaching, goede wilskracht en strijd waren hier belangrijke voorwaarden voor en die werden alleszins goed bewaakt. En zo was er een goede gelijkwaardige wedstrijd te zien. In de 33ste minuut werd een corner niet goed verwerkt en kwam RKDES op voorsprong. Net na dat moment gingen mijn gedachten terug naar 30 november 1980, toen JC zijn rol als toeschouwer opgaf en naast de coaches op de bank plaats nam. Alleen nam onze gast (LvdW) geen nadrukkelijke coachingsrol op zich. Om hem zijn plaats te kunnen laten behouden op de bank beloonden we zijn aanwezigheid met een rol als teammotivator). RVC'33 liet zich niet onbetuigd en wist in de 37ste minuut goed door te komen over rechts. Echter werd de kopbal van Rens Mathot goed verwerkt door de keeper. Ook in de 39ste minuut zat er in een schot vanaf pakweg 1 meter onvoldoende venijn om de gelijkmaker te kunnen scoren.
Na rust kwam RVC onverklaarbaar ongeconcentreerd en zwak uit de kleedkamer. Duels werden niet gepakt, coaching ontbrak en de afgesproken manieren van plaatsen waar we de duels zouden moeten pakken leken vergeten. Vooral dit gebrek aan coaching leidde de 2-0 in, omdat een aanwijzing in de wind werd geslagen en hierdoor ruimte op de flank werd weggegeven waaruit de beslissende voorzet kon worden gegeven.
De onverzettelijkheid, waar we patent op lijken te hebben, was even ver te zoeken en waar de tegenstander een tandje bijzette, leek RVC er twee te hebben moeten laten lopen.
Langzaam komt dan toch het spel iets meer terug, maar onvoldoende om het RKDES echt lastig te maken. RKDES had in die fase ook nog wat kansen om de score op dat moment al groter te maken. In de 25ste minuut was het opnieuw een corner, die tot doelpunt werd gepromoveerd, toen de kopper de bal tussen paal en verdediger door wist te krijgen.
Ondanks opnieuw een aanvallender plan wist RVC helaas niet meer te scoren en moest zelfs de 4-0 toestaan. Opnieuw uit een corner. Een terechte nederlaag, die misschien wat onnodig groot uitgepakt heeft. Voor de ranglijst doen we onszelf echt tekort. Komende week weer richten op teamgeest, speldiscipline en gif, om maximale uit groep te kunnen halen. De komende tegenstander laat daarin goed zien, dat zij deze onderdelen ook beheersen. Damme thuis. Vast een mooie affiche. Laten we hopen dat het weer meewerkt en een weerzien met vrienden mogelijk maakt. Waarbij wij natuurlijk wel willen winnen.