N. Mourabit

Accommodatie

Onbekend

RVC speelde afgelopen zondag tegen VFC uit Vlaardingen

Een altijd lastige tegenstander waar RVC vorig jaar nipt met 1-0 van won. Trainer Bert Potuyt had zijn beste spelers de wei ingestuurd. Maar het was VFC die gelijk vanaf het begin fel van start ging, en was de eerste 15 min de beste ploeg waar RVC veel moeite me had, al snel werd Spits Wouter Sluijs gewisseld vanwege zijn enkel die nog steeds opspeelt de boomlange Mark Sluijs nam zijn plaats in. Het het was VFC die de score opende, vanuit een corner wist Bryn Siegerma  de 0-1 te scoren. Nog geen 2 minuten later was het wederom VFC,  Tim Gudde, die de 0-2 knap en onhoudbaar voor keeper Tim vd Hoek binnen schoot. Het zag er naar uit dat RVC met grote cijfers zou verliezen, maar in de 37e minuut werd er een handsbal gemaakt door Alex Bruijn. Dus een penalty die werd prachtig ingeschoten door Aartjan van Dijk, deze was onhoudbaar voor keeper Casper Ketting. RVC veerde even op en zag mogelijkheden  voor de aansluiting , maar door een fout in de verdediging was het  Robbert Bot die van afstand en weer onhoudbaar voor Tim v/d Hoek 1-3 in kon schieten.

Na de rust kwam Jannes v/d Werf erin voor Arnold Oudijk wat meer creativiteit op het middenveld bracht. Helaas werden de kansen niet benut door Frank Stolwijk en Vincent Mathot die overigens zijn doelpunt afgekeurd zag worden. Romano Giorgini  werd gewisseld vanwege een lichte blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Ralph Tol,  maar ook hij kon hoe hard hij ook werkte geen potten breken . Geel was er voor zijn broer Dave,  gegeven door die goed leidende scheidsrechter Nourdin Mourabit. Maar RVC heeft gewoon te weinig scorend vermogen een killer als spits. 2 minuten voor tijd kreeg Frank Stolwijk geheel onnodig geel gezien de achterstand en de tijd.

RVC verloor met 1-3 van een sterk VFC. Trainer Bert Potuyt heeft nog veel werk te doen om in de 2e klasse een beetje mee te draaien