Datum

4 oktober 2020 11:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag won RVC de uitwedstrijd bij RKDEO met maar liefst 2-9. Na twee keer dicht bij de zege geweest te zijn, viel wel alles de RVC-kant op.

RVC begon uitstekend aan de wedstrijd: al binnen drie minuten stond RVC op voorsprong: Lisa van der Burg tikte bij de tweede paal een corner binnen. Aan de andere kant was RKDEO ook meteen gevaarlijk maar het afstandsschot ging net langs de kruising. De tweede kans was ook raak voor RVC. Een mooie actie van Lenny van den Dool over links zorgde al binnen tien minuten voor de 2-0.

RVC bleef de betere ploeg, liet mooie aanvallen zien en creëerde daarmee voldoende kansen op de 3-0, maar hij viel maar niet. Aan de andere kant was RKDEO met een aantal uitvallen ook niet ongevaarlijk. Simone maakte de 3-0, maar werd helaas afgekeurd voor buitenspel. En in plaats van 3-0 leken we met 2-1 de rust in te gaan, want een schot van RKDEO vanaf de zijkant viel over Pascal in het doel. Op slag van rust schoot Simone een teruglegde voorzet van Sabien hard binnen en zo gingen we de rust toch heel anders in.

De tweede helft ging RVC door waar het de eerste helft mee was gestart. Het grote verschil met de eerste helft was dat RKDEO nu minder gevaarlijk was. Toen Sabien in de 64e minuut de 4-1 en Lenny in de 68e minuut de 5-1 maakte, was het verzet van RKDEO gebroken. Het was niet meer de vraag of we gingen winnen, maar met hoeveel. Met doelpunten van Charlene, Sabien, Lenny en Sandra stopte de teller op 9. Ook RKDEO scoorde nog een keer, zo werd de eindstand 2-9.

Volgende week wacht de nummer laatst Geel Wit, maar in deze poule zit alles dicht bij elkaar, want ze verloren zondag maar 1-0 van koploper Overbos. RVC zal er in ieder geval weer alles aan doen om de punten te pakken.