Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

Zondag 3 oktober speelde RVC’33 1 alweer haar 2e competitiewedstrijd van het seizoen. Ditmaal tegen het ver gelegen VV Schoten te Haarlem. Een tot nu toe nog onbekende naam voor RVC. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en daarom stond er extra veel op het spel.

Om 14:15 floot scheidsrechter V.V. Karagantcheff voor het begin van de wedstrijd. Door gelijk druk te zetten begon RVC goed aan de wedstrijd en hadden ze licht de overhand. Romano Giorgini kon met een goede dribbel een aantal keer gevaarlijk in de zestien komen. Maar dit resulteerde niet direct tot echte doelpogingen. Wel moesten de Schotenaren een aantal keer aan de noodrem trekken wat al vroeg in de wedstrijd tot 2 gele kaarten leidde. Na ongeveer een half uur spelen kwam Schoten er ook een paar keer gevaarlijk uit. Maar mede dankzij goed keeperswerk van Tim v.d. Hoek kwam hier geen goal uit. Een aantal minuten later kreeg RVC via Rens Mathot nog een grote kans. Maar de keeper van Schoten zag de bal langs het doel vliegen. Al met al een niet al te kansrijke 1e helft waarin beide ploegen redelijk gelijk op gingen.

In de tweede helft toonde RVC duidelijk initiatief door op zoek te gaan naar de openingstreffer. Toch kwamen ook hier niet hele grote kansen uit doordat er toch vaak slordig met het balbezit om werd gegaan. In deze fase hanteerde Schoten vaak de lange bal en na ongeveer een kwartier spelen kwam hier een grote kans uit. Maar de spits schoot hem hard op de lat. Een aantal minuten later opende Schoten de score. Via een vrije trap kon de bal bij de 2e paal vrij ingetikt worden. Na de openingstreffer van Schoten kreeg RVC een aantal grote kansen en in de 77 minuut kon Frank Stolwijk de bal op de rand van de zestien in de verre hoek plaatsen. Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen nadrukkelijk op jacht naar de winnende goal. Deze leek uit te blijven maar in de 90e minuut kreeg Schoten een vrije trap op het randje van de zestien die feilloos in de kruising werd geschoten. Dit bleek later ook de winnende goal voor Schoten te zijn geweest.

Al met al weer een teleurstellend resultaat in een wedstrijd waar er meer in leek te zitten. Aankomende zondag reist RVC af naar ter Aar waar ze het om 14:00 op zullen nemen tegen Altior. U bent alvast uitgenodigd om de mannen aan te moedigen.