Cruquiusweg 39
2102LS
HEEMSTEDE
tel. -

Zondag 7 November nam RVC’33 het op tegen HBC in Heemstede. Een ploeg die goed aan het seizoen begonnen is en op verliespunten samen met Dios en DONK op de eerste plek staat. Het beloofde daarom een lastige uitwedstrijd te worden. Voor de liefhebber is op de website van HBC ook een videoverslag van de wedstrijd te vinden.

Om 14:00 werd gefloten voor het begin van de wedstrijd. Direct werd al duidelijk dat HBC het spel wou maken en RVC inzakte op eigen helft. Hierdoor kreeg HBC een aantal goed uitgespeelde kansen, maar wist ze niet te benutten. Ook RVC kwam er een aantal keer erg gevaarlijk uit. Eigenlijk was het een wonder dat het tot de 42’ minuut duurde voordat de eerste goal van de wedstrijd viel. Via een lage voorzet vanaf de rechterkant wist de linker vleugelaanvaller van HBC bij de 2e paal de bal in te tikken. Een aantal minuten later werd Mees Booy diep gestuurd. Maar voordat hij bij de bal kon komen werd hij neergehaald. Dit leidde tot een 2e gele kaart waardoor de thuisploeg kort voor rust met 10 man kwam te staan. Hierna kreeg RVC via Daan Zantinge nog een grote kans. Maar hij volleerde de bal net naast. Direct erna klonk gelijk het rustsignaal.

Na 3 minuten spelen was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Weer via een voorzet kon voor de goal simpel ingetikt worden. Hierna kreeg RVC een aantal kansen maar er werd niet goed omgegaan met de man meer situatie. De thuisploeg speelde de wedstrijd volwassen uit zonder veel weg te geven en in de laatste minuut wist het uit een goed uitgespeelde counter de eindstand te bepalen met 3-0.

Een teleurstellend resultaat tegen een goed voor de dag gekomen HBC. Volgende week heeft het eerste geen wedstrijd doordat er een inhaalronde is ingepland. Wel wordt as donderdag om 20:30 in Reeuwijk gespeeld tegen Kethel Spaland voor de eerste ronde van de Rijnmond Cup.