Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Op donderdag 17 maart speelde RVC’33 tegen Dios sv. Door de lange winterstop ivm corona moeten er veel wedstrijden doordeweeks ingehaald worden en dit was de 1e daarvan. Vooraf werd een lastige wedstrijd verwacht. Dios staat namelijk 3e in de competitie terwijl RVC zich op de 12 plek voorafgaand aan dit duel bevindt.

In de 1e helft had vooral Dios de bal. Toch wisten ze vrij weinig te creëren met dit balbezit doordat RVC de organisatie goed op orde had. Hierdoor kon de thuisploeg er in de counter vaak gevaarlijk uitkomen en het duurde dan ook niet lang voordat de 1e goal gemaakt werd. Via een corner kon Arnold Oudijk de 1-0 binnen koppen. Niet veel laten werd ook de 2-0 gemaakt. Via de rebound kon Romano Giorgini de bal van dichtbij binnen tikken. Kort hierop kreeg de thuisploeg ook nog een makkelijk gegeven strafschop van scheidsrechter J.G. Straver. Deze strafschop werd door Daan Zantinge binnengeschoten. Zo stond RVC na ongeveer 35 minuten spelen geheel onverwachts op een 3-0 voorsprong. Dit was ook het moment dat Dios wat meer kansen wist te creëren. Ze werden meerdere malen gevaarlijk en wisten uiteindelijk vlak voor rust de 3-1 te maken.

In de 2e helft had RVC de organisatie opnieuw goed staan. Weer had Dios hoofdzakelijk de bal maar ze konden niet echt tot grote kansen komen. Aan het einde van de 2e helft wist RVC er nog een keer uit te komen. Via een goed uitgespeelde counter kon Romano Giorginni zijn 2e van de avond maken en hiermee werd ook de eindstand bepaald, 4-1.