Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Afgelopen zondag kwamen de koplopers op bezoek in Reeuwijk-Dorp, HBC uit Heemstede. In het eerste treffen tussen beide ploegen wist RVC een goede eerste helft neer te zetten. Helaas verliep de tweede helft anders en werd het uiteindelijk 3-0 voor HBC.

Deze wedstrijd startte RVC met een defensieve formatie. Het doel was compact te staan op eigen helft en in de counter toe te kunnen slaan. Deze spelopvatting werkte goed. HBC kwam wel tot kansen, maar niet erg veel. RVC kon daarentegen in de counter af en toe gevaarlijk worden. Helaas waren de schoten op doel niet hard genoeg om het de keeper van HBC echt moeilijk te maken. Tocht wist Daan Zantinge de keeper een keer flink te verrassen. De keeper van HBC stond uit positie en de bal viel voor de voeten van Daan. HIJ twijfelde niet en haalde ver van de goal uit met een mooie boog. Na een keer te stuiteren wist de bal mooi tegen de paal te draaien. Helaas, dit had meer verdiend. Met 0-0 gingen de ploegen de rust in.

In de tweede helft wilde RVC het spel van de 1ste helft voortzetten en proberen HBC in de tegenstoot pijn te doen. Helaas lukte het HBC toch om te scoren. Een vrije trap een aantal meter voor de zestien werd hard en met een zwabber geschoten. De keeper kwam hierdoor op een verkeerd been te staan en de bal vloog binnen. 0-1. Niet heel lang daarna scoorde HBC een kopbal uit een voorzet. 0-2. Ondanks dat RVC hard bleef werken, leek het er toch op dat de tank een beetje op was. Af en toe wist RVC een tegenaanval in te zetten, maar tot grote kansen kwam het niet. HBC probeerde de stand verder uit te breiden. Dit deden ze met succes. Na 90 minuten spelen stond er een 0-4 op het scorebord.

Een teleurstellend resultaat voor RVC, maar ze kunnen terugkijken op een goede 1ste helft en een tweede helft waar lering uit getrokken kan worden. Op naar de volgende wedstrijd!