Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 06

Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Na de goal door pupil van de week Mats, stond RVC nog niet voldoende scherp klaar, want binnen de minuut leidde een slordige kaats met de buitenkant van de voet balverlies in, dat meteen een tegengoal opleverde door heel snelle en scherpe omschakeling door DSO. Al snel werd duidelijk dat DSO, de duimschroeven aan wilde draaien met een 1-5-3-2 formatie, waar onze blauwwitte matadoren even duidelijk aan moesten wennen. In de 11-de minuut werd een goed teruggelegde bal ingeschoten door Rens die hiermee de 1-1 scoorde. In de fase die hierop volgde stond het steeds beter omdat de afspraak om DSO in de zone iets meer op te vangen goed werd uitgevoerd. DSO had het betere van het spel, maar was in die fase nog niet echt in staat echt voor gevaar te zorgen. Hierdoor ontstond een leuke en leerzame fase voor RVC, waarin het eigen balbezit niet genoeg bracht wat we hoopten. Vooral door onnodig gehaast spel, werden de vaardige spelers van DSO weer vroeg in balbezit gebracht. Vlak voor rust wist een diepgestuurde spits Tim te passeren met een mooie lob en op slag van rust werd een directe vrije trap schitterend in de kruising geschoten, waarmee de rust werd bereikt met een 1-3 tussenstand.

Na rust startte DSO iets feller en werd de stormfase doorstaan, mede door een paar belangrijke reddingen van Tim. Opnieuw leek RVC in staat om de organisatie zo te kunnen neerzetten dat gevaar afgewend kon worden. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de spitsen van DSO bij de kansen, niet echt op scherp hadden staan. Uit een goede opbouw kwam Rens van der Werf schuin buiten de zestien in balbezit en bracht hij de bal in de diagonale kruising. Al dan niet bewust, maar de aansluitingstreffer naar 2-3 was een feit. Voordat we de kans kregen om erin te gaan geloven scoorde DSO de 2-4. Wat uiteindelijk ook de eindstand werd. Een goede terechte nederlaag, maar met mooie aanknopingspunten tegen een eersteklasser, die op veel punten veel verder is. Het proces waar RVC mee bezig is, heeft zeker geen deuk opgelopen. Maar kan verwachtingsvol worden voortgezet.