Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Na de terechte overwinning van vorige week wilden de Reedurper matadoren graag de status van verrassing behouden. Foreholte, dat zich in hun jubileumjaar graag bij de titelkandidaten ziet aansluiten, startte goed en drukte RVC'33 naar achteren. In de zesde minuut zag de scheidsrechter een overtreding op een lopende speler, die iets te laat werd opgemerkt en gaf een penalty aan de gasten. Deze werd vakkundig gekeerd door Stefan en ook de rebound was Stefan nog goed op zijn post. Hierdoor steeg het geloof bij de thuisploeg en liet RVC zien, dat het bereid is om zich als team te presenteren. Door keihard werken werd het mooiere voetbal van Foreholte vakkundig bestreden. De 1-0 leverde plaatselijke stress op bij de hoofdtrainer: de donderdag getrainde afwerkvorm werd precies gekopieerd en leverde zo de 1-0 op door een goede kopbal van Mark uit een prachtige aanval. Veel meer leverde de eerste helft niet op. Een goed combinerend Foreholte dat maar geen gat wist te vinden in de gesloten linies van de Reeuwijkers. Na rust was de verwachting dat Foreholte het lichte windvoordeel zou uitbuiten. Zij probeerden iets hoger in het veld RVC'33 sneller onder druk te hebben. Maar in de 50ste minuut wist Romano in te schieten uit een afgeslagen aanval. De terugvallende bal schoot hij dan maar goed tegen de touwen. 2-0, wat een weelde. Foreholte drukte de duimschroeven aan, nog steeds zonder echt voor gevaar te zorgen. Tot de 70ste minuut waar een bal uit een vrije trap van de zijkant, kon worden ingekopt. Na deze aansluitingstreffer, werd het spel bij balbezit er niet echt beter op. Maar kon RVC'33 nog steeds Foreholte van doelgevaar afhouden. In de 87ste minuut liet Daan zien, dat hij van de (bewuste) goal van Rens van enige weken geleden heeft geleerd. En schoot de bal van ver over de keeper heen. In de 10 minuten die toen nog volgde was het echt nog meer overleven. In de 96ste minuut wist Foreholte nog 1 maal op bijna identieke wijze te scoren. Maar de tijd die restte was te kort om nog langszij te komen. En zo konden opnieuw 3 punten worden bijgeschreven in de eerste competitiewedstrijd op zaterdag. Een overwinning die vooral te danken is aan de wil om te werken en de afgesproken tactiek te volgen. Komende week de uitwedstrijd tegen Donk.