Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Een 4-0 nederlaag. Dat klinkt dramatisch. Ook al vielen de laatste twee doelpunten in de 88-ste en 92-ste minuut. De cijfers liegen niet. We hadden een beter resultaat gewenst in de nieuwe shirts van hoofdsponsor Vergeer. Wanneer je als team geen kansen creëert, wordt het lastig om te winnen. Zonder Kagia te kort te willen doen, deden we vooral onszelf vandaag tekort. De energie die afgelopen week op het veld zichtbaar was, werd na een goed eerste kwartier niet meer gelegd in: zorgen dat het spel beter wordt. Daarmee hielden we Kagia dichterbij dan in die fase nodig was. In de 20-ste minuut werd een afgeslagen corner goed ingeschoten en kwam Kagia op 0-1. In de 24-ste minuut werd het zelfs 0-2 in 2 instanties. In de verdere eerste helft was het vooral rommelig en onsamenhangend. Onvoldoende diepe in het spel maakte het lastig om ruimtes te benutten. Dat deden we vooral onszelf aan. En waar bij ons het geloof wegebde, zag je het vertrouwen bij Kagia groeien. Na rust was er een optisch overwicht voor RVC'33, maar nog steeds leidde dit onvoldoende tot kansen. De laatste 25 minuten werd er 1 op 1 gespeeld, maar ook dat bod niet het gewenste resultaat. Excuses werden gezocht in externe factoren, die juist zelden tot verbetering leidt.
De 0-3 en 0-4 gaven de nederlaag een zwaarder gewicht. Maar dat het beter moet is duidelijk. Juist voor een club tegen ervarener teams zullen we nog beter voor het volgen van de spelafspraken en speelwijze moeten zorgen. Vooral omdat de strijd en inzet altijd gewaarborgd zijn. In deze competitie staat het allemaal zeer dicht op elkaar en zullen juist in wedstrijden waar het te halen zou moeten zijn, gezorgd moeten worden voor de juiste mix.