Scheidsrechter

E. Beeldsnijder

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijden tussen de dames van RVC en RKDEO zijn al jaren spannend. De laatste thuisnederlaag van RVC is alweer zo'n 14 maanden geleden - en dat was inderdaad tegen RKDEO. Na een matige eerste helft wist RVC in de tweede helft de wedstrijd om te buigen en leek toch nog drie punten te gaan halen. Echter, twee minuten voor tijd wist RKDEO de gelijkmaker te scoren.

Na het behalen van de eerste periode vorige week begon RVC uiterst matig aan de wedstrijd. RKDEO was duidelijk de betere partij en RVC liep achter de feiten aan. Toch was het RVC - dat tegen de verhouding in - op voorsprong kwam. De keepster van RKDEO verkeek zich op een hoge bal van Maaike Rahms en zo stond RVC opeens met 1-0 voor.

Deze treffer gaf RVC vertrouwen en langzaam maar zeker kwam RVC beter in de wedstrijd en trok de wedstrijd naar zich toe. Het was in deze fase RVC dat de iets betere kansjes kreeg, al was er van een groot verschil zeker geen sprake. De rust leek met 1-0 gehaald te worden, maar het liep anders. Een corner van RKDEO werd 5 minuten voor rust bij de tweede paal ingetikt en nog niet bekomen van de schrik stond het even later zelfs 1-2. Een kopbal van RKDEO kon door Iris nog worden gekeerd, maar de rebound was wel raak. RVC raakte voor rust nog de lat en scoorde bijna uit de daarop volgende scrimmage, maar het moest met een achterstand gaan rusten.

Net als vorige week was de tweede helft een heel ander verhaal. RKDEO kwam amper meer aan aanvallen toe en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker van RVC. Deze viel dan ook na een kwartier spelen. Een mooie steekpass van Lisa van der Burg kwam bij Sabien Verdonk uit die de bal mooi in het hoekje schoot. Met nog een half uur op de klok leek er nog genoeg tijd. Een schot van Charlene van Belle kwam op de lat en even later zag ze een kopbal van de lijn gehaald. De tijd tikte door, maar RVC scoorde toch. RVC moest wel tot 8 minuten voor tijd wachten totdat de verlossende 3-2 kwam. Een voorzet van Sabien Verdonk kwam voor de voeten van Jacky van Leerdam die van dichtbij hard binnen schoot: 3-2.

De wedstrijd leek gelopen. Leek, want wat helemaal niemand zag aankomen, gebeurde opeens. De spits van RKDEO draaide goed weg en schoot uiterst kalm binnen: 3-3. Met nog 2 minuten op de klok probeerde RVC er nog alles aan te doen om de winnende te scoren, er volgden een aantal gevaarlijke situaties voor de goal van RKDEO, maar de bal viel niet meer goed.

RVC heeft volgende week de zware uitwedstrijd tegen het sterke SJC. RVC zal ongetwijfeld geleerd hebben dat er beter aan de wedstrijd begonnen moet worden dan tegen RKDEO. Dan hebben ze een goede kans om punten mee te nemen uit Noordwijk.