Datum

15 april 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Het was weer zo’n zondag. Dat je thuis komt, eindstand 2-7 en iedereen maar denken dat het weer een makkelijke middag was. Halverwege de eerste helft keek RVC tegen een achterstand aan en pas 22 minuten voor tijd kwam RVC pas weer op voorsprong. In de slotfase liep RVC uit naar 2-7.

Toch leek het geen lastige middag te worden. RVC kwam goed uit de startblokken en de goede start werd beloond: een goede voorzet van Monique kon ingetikt worden door Charlene: 0-1. RVC kreeg kansen op de 0-2, maar toen die niet viel bleek Antibarbari niet bij voorbaat met een nederlaag genoegen te nemen. Monique haalde nog een bal van de lijn, maar even later was het dan toch 1-1. Niet veel later viel de 1-2, een prachtige goal overigens.

En toen wisten we dat het een zware middag zou worden.

Gelukkig kwamen we nog wel voor rust op gelijke hoogte: Nikita leek een strafschop te krijgen, de scheidsrechter gaf voordeel en gelukkig werd het alsnog een doelpunt.

In de tweede helft was Antibarbari aanvallend niet meer gevaarlijk, maar ook RVC kwam amper door de muur van acht verdedigers van Antibarbari. Maaike bracht de verlossende 2-3, een kwartier voor tijd schoot Charlene de definitieve 2-4 binnen. Het geloof in een stunt en het verzet van Antibarbari was gebroken en RVC kon nog even aan het doelsaldo werken. Maaike scoorde nog twee keer en ook Nikita pikte haar tweede doelpunt van de dag mee.

Hoopvol werd gekeken naar de lastige wedstrijd die Warmunda vandaag speelde, maar na een 3-3 ruststand wist Warmunda ook de overwinning binnen te halen. Door deze overwinning halen ze echter niet de eerste periode op, zoals ze zelf op de clubwebsite vermelden.

Wel kan Warmunda de tweede periode nog pakken en helaas staan ze nog steeds één punt voor op ons in de race om het kampioenschap. Komende zondag wederom een spannende zondag. Warmunda speelt de zware wedstrijd tegen Charlois en wij hebben op papier een makkelijkere tegenstander: Nicolaas Boys. Maar we hebben ons lesje geleerd en we weten weer wat we eigenlijk het seizoen al weten: in deze poule zijn er geen makkelijke wedstrijden.