Datum

19 november 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Nicolaas Boys telt toch al jaren als angstgegner voor de dames uit Reeuwijk. Vorig seizoen wist RVC zelfs maar één punt te pakken tegen Nicolaas Boys, waar bijvoorbeeld tegen kampioen Olympia er nog vier werden gepakt. Ook was Nicolaas Boys de enige ploeg waar RVC in 2017 niet van wist te winnen (2-2 gelijkspel), alle andere competitiewedstrijden in 2017 werden in winst omgezet.

Ook dit bleek een uiterst moeizame wedstrijd. Het was Nicolaas Boys die binnen 15 seconden al een goede kans had en RVC leek maar niet in de wedstrijd te komen. De eerste grote kans was voor Sabien die voor de keeper van Nicolaas Boys verscheen, maar helaas niet het doel trof. Ook Nicolaas Boys kreeg geen grote kansen en zo leek de rust met 0-0 gehaald te worden.

Dat gebeurde uiteindelijk niet. Tien minuten voor rust kwam RVC dan toch op voorsprong. Een voorzet van Maaike Rahms werd door een verdediger van Nicolaas Boys in eigen doel gekopt. Heel lang kon RVC niet van de voorsprong genieten. Twee minuten later stond het alweer 1-1.

De tweede helft moest beter, maar kon ook beter. Dat wist iedereen en dat deed RVC dan ook. Het resultaat was dat RVC ijzersterk uit de kleedkamer kwam. Zowel Lisa Boer als Marit Meijvogel stonden op de juiste plek om een voorzet van Monique Faaij binnen te tikken. Zo stond het binnen 2 minuten al 1-2. Sabien Verdonk liep goed door op de keeper en forceerde daarmee een bal in de voeten van Jacky van Leerdam. Zij had weinig tijd maar schoot van 25 meter keurig met links in het nagenoeg lege doel. Vijf minuten gespeeld, twee goals en dus 1-3.

Toen na een kwartier spelen Marit uit een corner van Nikita Warmerdam uiterst koel de 1-4 binnen tikte was de wedstrijd definitief beslist. Charlene van Belle kopte - wederom uit een corner van Nikita - de 5e treffer mooi binnen en het slotakkoord was voor Sabien. Zij was zeer attent bij een terugspeelbal van Nicolaas Boys en kon zo de 1-6 binnen schieten. Na een gelijkopgaande eerste helft kwam Nicolaas Boys er in de tweede helft niet meer aan te pas.

Even later volgde het verrassende nieuws uit Rotterdam dat Warmunda gelijk had gespeeld tegen Charlois en daarmee is RVC niet meer te achterhalen in de eerste periode. De champagne was voor de zekerheid mee, maar we besloten die pas bij RVC te ontkurken.

Nu de eerste prijs binnen is, kunnen we de komende weken kijken wat er nog meer mogelijk is in de competitie. Er staan drie leuke uitdagingen op het programma, want de komende weken staat de wedstrijd tegen de nummer 2, 4 en 6 op het programma. Maar voorlopig is de eerste prijs binnen: die nemen ze ons niet meer af!