Scheidsrechter

Patrick Stolwijk

Accommodatie

Onbekend

Het verschil op de ranglijst is gigantisch. Vrouwen 1 staat laatste en tegenstander Antibarbari is misschien wel dé titelkandidaat. Wie iets later Sportpark Kaagjesland op kwam heeft van dat verschil niets gemerkt, want alleen in de beginfase was Antibarbari echt sterker. Daarna kon RVC goed meekomen. Het scoreverloop volgde het wedstrijdbeeld: de 0-2 na 15 minuten was ook de eindstand.

Poe. De eerste tien minuten had RVC het zwaar. De nummer 7 van Antibarbari - die we nog herkenden van vorig jaar - was op dreef en maakte het ons lastig. Zij maakte dan ook na 7 minuten de openingstreffer. Na een kwartier  leek de wedstrijd beslist toen de studentes uit Rotterdam de 0-2 maakte.

Dat was ook het moment dat RVC meer grip op de wedstrijd kreeg. Er ontstond een rare wedstrijd. Het spel speelde zich vooral op de helft van Antibarbari af, maar erg dreigend konden we niet worden. Maar als Antibarbari wel over de middenlijn kwam, was het wel meteen dreigend.

De wedstrijd had zomaar anders kunnen lopen. Tien minuten voor en tien minuten na rust waren er vreemde momenten. Tien minuten voor rust ging Maaike alleen op de keeper af, maar werd van achteren aangetikt door een verdediger van Antibarbari. Rood? Met 55 minuten tegen 10 zou het zomaar nog eens kunnen. Helaas moesten we genoegen nemen met alleen een vrije trap. Tien minuten na rust deed de keepster van Antibarbari er een schepje bovenop. RVC veroverde bal op de helft van de tegenpartij en schoot op doel. De keepster van Antibarbari was bijna tien meter buiten de zestien, maar besloot toch de bal met de handen het schot te stoppen. De gok van de keepster pakte goed uit. Ook zij mocht blijven staan.

Met 11 tegen 11 konden we tegen deze titelkandidaat niet echt een vuist maken. Maaike kwam met een volley uit een corner nog tot een schot en ook Charlene kreeg nog een goede kans na een mooie pass van Kitty. Even leek Antibarbari op 0-3 te komen, maar gelukkig voor ons was het buitenspel. De zege van Antibarbari kwam dan ook nooit echt in gevaar en de wedstrijd eindigde in 0-2.

Ook na deze wedstrijd moeten we vooral naar onszelf kijken. En dat geeft hoop. Als we zo blijven spelen en met zijn allen zo hard blijven werken, dan komen de punten vanzelf. We hebben nu de nummer 1 en 2 gehad en zelfs in die wedstrijden zijn we niet kansloos. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Nummer 6 SC Gastel is gewaarschuwd, we gaan er zondag alles aan doen om ons puntenaantal te verdubbelen of zelfs te verviervoudigen.