Datum

7 oktober 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

De dames van RVC hebben ook hun derde wedstrijd verloren. Uit tegen BSC Roosendaal werd 65 minuten stand gehouden tegen het sterkere BSC Roosendaal, maar uiteindelijk besliste een kopbal de wedstrijd.

Nadat we de wedstrijd tegen Hontenisse vrij kansloos hadden verloren, één helft mee konden doen met Floreant stond nu de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. BSC Roosendaal bleek een goede ploeg zonder die ene goede speler.

Het bleek een wedstrijd ‘verdedigen’ te worden. De spaarzame keren dat we op de helft van de tegenpartij te vinden waren, konden we niet echt tot kansen komen. Toch zat het verdedigend goed voor elkaar. Kansen voor BSC Roosendaal waren natuurlijk niet te voorkomen, maar er was bijna geen schot op doel te noteren. De logische ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft (na een keeperswissel omdat Iris moest werken) hetzelfde beeld, al leek BSC minder gevaarlijk dan de eerste helft. RVC bleef stand houden, maar voordat we hoop konden krijgen op een puntje werd het 1-0. Een voorzet werd binnen gekopt.

RVC mocht tweemaal aan een doelpunt denken: een afstandschot van Nikita was net niet hoog genoeg om over de keepster heen te gaan en later kwam een mooie pass van invalster Monique in de voeten van Nikita, maar die kreeg de bal net niet lekker mee. Anders had ze vrij voor de keepster gestaan. In de laatste paar minuten gingen we nog alles op alles spelen, maar dat mocht niet baten.

In ieder geval een wedstrijd tegen een sportieve tegenstander waar we met een goed gevoel op terug kijken, ondanks dat er verloren is. Het tweede klasse niveau is nog te hoog voor ons, maar het goede nieuws is dat we nu twee wedstrijden redelijk hebben kunnen mee komen. De eerste punten gaan niet vanzelf komen, maar we gaan er wel alles aan doen!