Bram Keyzer

Accommodatie

Onbekend

Na een lange winterstop zijn ook de dames van RVC begonnen aan de tweede seizoenshelft. Tegen koploper Hontenisse kon de ploeg uit Reeuwijk lang mee, maar uiteindelijk gingen de punten toch mee terug naar Zeeland.

In de uitwedstrijd was RVC nagenoeg kansloos. RVC hield daar weliswaar tot de 65e minuut stand, maar op de 4-1 was weinig af te dingen. In Reeuwijk werd het wél een echte wedstrijd.

We wisten dat we niet veel onder zouden doen voor Hontenisse, behalve dat aanvaller Lisan van den Broek (die een aantal jaar geleden voor een jeugdselectie van het Nederlands Elftal speelde), bijna niet te houden zou zijn. RVC was dan ook voornamelijk in de aanval de eerste helft, kreeg misschien de beste kansen, Charlene was met een kopbal bij de tweede paal wel heel dichtbij, maar als van den Broek de bal kreeg in de tegenaanval, dan was het bijna meteen gevaarlijk.

Zij was het dan ook die na ongeveer een half uur spelen de 0-1 maakte na een van richting veranderd schot. RVC kreeg kansen op de gelijkmaker, maar ook van den Broek schoot nog een keer van afstand op de lat.

In de tweede helft domineerde RVC niet zo als de eerste helft, maar deed zeker nog niet veel onder voor de koploper. Nadat Hontenisse de 0-2 scoorde, leek het verzet van RVC gebroken. Hontenisse kwam beter in het spel en het had zo maar nog een grote uitslag kunnen worden. Het gelukje dat RVC in de eerste helft nodig had, kreeg RVC in blessuretijd. Een van richting veranderd schot viel nu wel een keer goed en zo werd het 1-2. Na de aftrap werd er meteen afgefloten.

Vooral de manier van spelen geeft ons hoop voor de tweede seizoenshelft, al is het gat naar de nummer 10 nu wel vier punten geworden. Aanstaande zondag is de derby tegen Floreant, fijn om weer een keer lekker dichtbij te spelen. Laten we hopen dat onze eerste punten in 2019 in Boskoop liggen.