17 november 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 17 november speelde RVC Vrouwen 1 tegen Teisterbanders VR1 om 11:30 uur.

RVC had de kans om periodekampioen te worden. Helaas ging Teisberbanders er met de winst vandoor en won Olympia VR1 van Houten VR1 waardoor we 1 punt te kort kwamen voor de periode.

De eerste helft begon RVC wat matig. Hierdoor kon Teisterbanders aanzetten en kreeg een grote kans voor het doel van Iris Stolwijk. Gelukkig schoten zij deze naast het doel.Rvc begon wat meer druk te zetten en het creëerde een aantal fraaie kansen, zo kon Nikita Warmerdam een schot lossen die rakelings over ging. Er volgde nog een mooie aanval vanaf de linksvoor waar Julia van Sommeren stond en gaf de crosspass naar Sabien Verdonk die de bal het doel in joeg 1-0. Er werd mooi gecombineerd de eerste helft maar RVC kon de score niet uitbreiden naar 2 doelpunten.

Teisterbanders kwam wat feller de rust uit waardoor RVC wat moeite had. De 1-1 werd door Teisterbanders goed ingeschoten in de 77e minuut. RVC zette nog goed druk op Teisterbanders en kreeg kansen, maar werden niet benut. Teisterbanders kon een aantal keren counteren en was hierdoor gevaarlijk. Een corner genomen door Teisterbanders zorgde voor een rare draai richting het doel wat een doelpunt opleverde. RVC keek ineens tegen een achterstand aan en moest zich herpakken. Dit deed het goed en kon de laatste minuten van de wedstrijd nog even aanzetten, maar er kon niet meer gescoord worden. Teisterbanders kwam er nog een keer goed uit waardoor zij ook nog de 3-1 binnentikte.

Volgende week speelt RVC uit tegen Olympia VR1 die nu periodekampioen is geworden. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd wordt in Gouda gespeeld om 14:00 uur i.v.m. werkzaamheden van veld 2 bij RVC.