Nieuwe Donkstraat 1
2809NJ
GOUDA
tel. 0182-516349

Afgelopen zondag stonden DONK en RVC'33 tegenover elkaar. Twee ploegen die elkaar door en door kennen. DONK draait tot nu toe een goed seizoen met een hoge plaats op de ranglijst. RVC draait daarentegen een teleurstellend seizoen. Een overwinning zou dan ook een mooie opsteker kunnen zijn voor de mannen uit Reeuwijk-Dorp.

RVC wist al vrij vroeg in de wedstrijd voor gevaar te zorgen. Jannes schoot van ver de bal bovenop de kruising. Een mooi schot wat meer verdiende, maar helaas. Veel grote kansen werden niet gecreëerd en RVC had misschien nog recht op een penalty (de scheidsrechter gaf een vrije trap op randje zestien).  Verder hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot tegen het einde van de eerste helft. De rechtsback van DONK wist in het strafschopgebied aan te leggen. Zijn schot werd nog aangeraakt waardoor de bal nog verder in de verre hoek belandde. Dit betekende de 1-0 voor DONK. Een tegenvaller voor RVC dat tot dan toe prima speelde ondanks dat DONK licht de overhand had. Kort na de aftrap wist DONK gelijk weer gevaarlijk te worden. Een doorgebroken speler kon 1 op 1 afwerken, maar miste het doel. 1-0 met rust.

In de 67e minuut was het weer raak voor DONK. Een voorzet van de rechterflank werd aangenomen door de spits. Vervolgens probeerde Zanzibar hem te stoppen waardoor hij de spits raakte en deze viel in het strafschopgebied. De daaropvolgende penalty werd binnengeschoten door de de spits van DONK. RVC moest wat bedenken. Er werd meer risico genomen en Zanzibar sloot vanuit de verdediging vaak door. Dit zorgde ervoor dat RVC de overhand kreeg en DONK veelal vanuit de counter aan begon te vallen. Helaas wist RVC niet te scoren. In plaats van dat RVC de aansluiting maakte, scoorde DONK de 3-0. Een voorzet van de flank kon makkelijk binnen getikt worden door de spits van DONK. Tevens was dit ook de einduitslag. Een terechte overwinning gezien het algemene spelbeeld voor de heren van DONK.