2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Afgelopen zondag nam RVC’33 het thuis op tegen KDO sv uit De Kwakel. Beide ploegen beleefden tot nu toe geen geweldige start van het seizoen en konden de punten goed gebruiken. Verder stond er genoeg publiek langs de lijnen waardoor alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal aanwezig waren.

Om 14:30 floot scheidsrechter Y. El-Hajouti af voor het begin van de wedstrijd. RVC begon erg slordig. Binnen een kwartier stond de thuisploeg al met 0-2 achter. Twee keer kon via een lage voorzet vanaf rechts de bal ingetikt worden. Een flinke domper dus. Toch duurde het niet lang voordat de spanning weer volledig terug was in de wedstrijd. Via een lange bal werd linker spit Mees Booy weggestuurd. Eenmaal in de zestien aangekomen werd hij door de keeper gevloerd wat resulteerde in een strafschop. Deze werd vervolgens snoeihard door Daan Zantinge in de linker benedenhoek geschoten. De keeper zat nog in de goede hoek maar kon verder geen redding meer verrichten. RVC vervolgde het goede spel want 3 minuten later kreeg Romano Giorgini de bal via een vrij trap in de zestien meter aangespeeld. Hij kon vervolgens Frank Stolwijk vrij spelen die de bal langs de keeper in de hoek kon plaatsen. Na 27 minuten spelen was de stand weer gelijk. Beide ploegen probeerde nadrukkelijk de aanval te zoeken hierna. Maar met een gelijkspel werd de rust in gegaan.

Ook na de rust gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Het duurde tot de 68’ minuut voordat er weer gescoord werd. Een vrij trap bedoeld als voorzet werd door iedereen gemist en belande zo in de goal. Maar het duurde weer niet lang tot de gelijkmaker. Nog geen 3 minuten later maakte KDO hands in de zestien meter, weer een penalty dus. Voor de 2e keer deze wedstrijd ging Daan Zantinge achter de bal staan. Deze keer kon de keeper er nog aankomen. Maar niet goed genoeg om de bal te stoppen. Na de gelijkmaker werd KDO steeds sterker en kregen ze ook de betere kansen. Dit resulteerde in de 79’ minuut dan ook tot een penalty voor de uitspelende ploeg. De net in het veld gekomen spits van KDO plaatste de bal in de rechter hoek. Maar door knap keeperswerk van debuterende keeper Niels Linsen werd de bal voor de lijn gestopt. Daarna leek het er lang op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Totdat in de 92’ minuut via een lage voorzet de 3-4 door KDO binnengetikt kon worden. Dit bleek 2 minuten later dan ook de eindstand te zijn.

Weer een teleurstellend resultaat voor RVC’33 dat voor de 3e week op rij in de laatste minuten van de wedstrijd een gelijkspel uit handen geeft. Hopelijk kan volgende week voor de ommekeer gezorgd worden tijdens de eerste derby van het seizoen. Op zondag zal RVC’33 het namelijk om 14:00 opnemen tegen ESTO in Bodegraven. Tot dan!