Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 06

Bodegraafsestraatweg 52
2805GR
GOUDA
tel. 0182-515518

In de wedstrijd tegen Olympia, die om 17.15 uur startte, waren vooraf enkele belangrijke principes, over hoe we de organisatie willen hebben, nogmaals doorgenomen. En werd benoemd, dat het volgen van teamafspraken voorwaarden zijn. En dit heeft Olympia geweten. Olympia startte fel en wilde RVC overrompelen, maar onder leiding van Stefan en de andere verdedigers (Dave, Rens, Zanzibar en Dirkjan) bleven we in de beginfase goed overeind en werd er eigenlijk niet echt gevaar gesticht voor onze goal. De eerste grote kans was te noteren in de 12de minuut en die was voor onze matadoren. Uit de corner die daarop volgde, scoorde RVC 0-1 door Sander. Het verwachte offensief van Olympia leverde hen niet op, wat zij ervan hoopten. Vooral door de teamgeest, en het goed opvolgen van het tactische plan om hun opbouw te bemoeilijken. 1 van de weinige keren dat we de organisatie niet goed hadden, werd meteen een doelpunt voor Olympia, doordat zij met behulp van een mooie driehoek iemand vrij kregen op de flank, die de spits in staat stelde te scoren. Daarna was het betere spel van Olympia, maar zonder kansen te creëren. In de 26ste minuut volgde een aantal corners elkaar op. En uit 1 daarvan wist Luuk van Leeuwen te scoren. Het mooie van deze goal was vooral, dat hij op onze lijst van dode spelmomenten staat. In de 39ste minuut wist Daan, met een mooie pass op tempo, Romano te bereiken en na wat gerommel voor de goal, was Dirkjan het meest attent en wist hij de bal tegen het net te krijgen, waarmee we los waren. 1-3, dit was wel een verrassing. Na rust deed Olympia er een schepje bovenop en was het in veel fases lastig. Maar opnieuw niet verder dan tot voor ons eigen strafschopgebied. En in de counter konden we toch wel wat speldenprikjes blijven uitdelen. Waardoor Olympia op twee gedachten hinkte, man meer door een op een te spelen of man achterin houden. In de 84ste minuut kopte de ingevallen Ralph de bal uit een vrije trap vanaf rechts tegendraads in de goal en werd de bevrijdende 1-4 gescoord. Echt een winst van het teambewust spelende collectief. RVC'33 op de tweede plaats in een poule met eersteklassers, wie had dat vooraf kunnen voorspellen? Volgende week wacht de laatste wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Uit om 14 uur.