Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

In de vooruitgeschoven avondwedstrijd tegen TAVV, in verband met de jubileumavond, smaakte RVC'33 eindelijk weer de smaak der overwinning. Bijzonder detail, dat de laatste overwinning ook op TAVV was. Ondanks dat de strijd zich afspeelt in de kelder van de tweede klasse D, was het zeker geen onaantrekkelijke wedstrijd, waar een uitslag van 8-6 of 9-8 meer recht deed aan de kansenverhouding, maar daarmee zouden we de prestaties van keeper Tim van den Hoek tekort doen. RVC'33 had zich goed voorbereid op de speelwijze van TAVV en leek vooral in het begin goed in staat om de opbouw redelijk tot goed te verstoren. Een goede aanval over de rechterflank leverde al snel een goede 1-0 op door Mark Sluijs, die in zijn nieuwe rol groeit. Over en weer ontstonden er toen speldenprikjes, die het open karakter van de wedstrijd karakteriseerde. Het positiespel van TAVV en met name het rouleren op het middenveld en het in de spits opduiken vroeg afstemmingsproblemen. Maar die onderlinge communicatie liep vandaag erg goed, ook in het centrum, waar Daan Gabriëls als rechter centrale verdediger prima speelde. In de 13de minuut wist Romano de prima in de vrije ruimte opduikende Frank Stolwijk te bedienen, die koppend de 2-0 op het bord bracht. Op dat moment was dat niet de veldverhouding, omdat TAVV ook nog wel wat druk bleef uitoefenen, die echter vroegtijdig ongedaan kon worden gemaakt. Een eigen inworp leidde de 1-2 in, die in twee instanties werd ingeschoten. In die fase wilde TAVV meer doordrukken en vielen aan beide kanten goede kansen te bespeuren. Gewaarschuwd en geleerd hebbende van de wedstrijd tegen RCL begon RVC scherper na rust. Het benodigde gif in het duel werd door de scheidsrechter geïnterpreteerd als een overtreding en TAVV mocht proberen op gelijke hoogte te komen in de 48ste minuut. Maar Tim keerde de strafschop geweldig, waarmee een vroege gelijkmaker voorkomen werd. De fase erna kwam TAVV iets meer in zijn spel en wist RVC helaas niet te profiteren van enkele kansen om het verschil groter te maken. De spits van TAVV wist in de 56ste minuut goed weg te draaien en scoorde de gelijkmaker. Een korte periode leek RVC van slag en waren de kansen van de Ter Aarders wat groter en kwamen we òf goed weg (bal binnenkant paal), òf mochten we blij zijn met de alerte Tim (1 op 1 gepareerd). Vanaf pakweg de 70ste minuut had RVC de regie weer terug, ook omdat TAVV de formatie veranderde. Dit resulteerde vrij snel in de 3-2 doordat Mark Sluijs een voorzet van Dirkjan tot doelpunt promoveerde. In de 83ste minuut werd het zelfs nog 4-2 door Daan Zantinge die zijn harde werken in dienst van het team beloond zag met een ziedend hard ingeschoten bal, na een rush van Niels van der Meer.
Nog even leek het te gaan stormen, maar toen Tim opnieuw een 1 op 1 pakte leek TAVV de hoop op te geven. Met deze overwinning is RVC weer van die hatelijke laatste plaats af.