Haagse Schouwweg 5
2332KG
LEIDEN
tel. 071-5768279

In een historische wedstrijd wist RVC'33 de partij tegen het Leidse Docos winnend af te sluiten. De wedstrijd was historisch, omdat de overstap gemaakt is naar de zaterdagcompetitie. De handhaving, na de nacompetitie, in de tweede klasse betekende dat in de sterker geachte tweede klasse zou worden gespeeld.

In de beginfase was te merken, dat DOCOS al meer ervaring heeft op dit niveau. De bal ging makkelijk rond, de crosspass leverde in het begin even wat moeilijkheden op. Maar echt in gevaar is RVC'33 geen moment geweest. Het spel speelde zich voor beide ploegen vooral af tussen de strafschopgebieden. Beide ook met af en toe wat speldenprikjes via de zijkanten. Het eerste wapenfeit, was een schotje van DOCOS in de 20ste minuut. Het was te wijten aan slordigheid (in gehaastheid) dat RVC'33 niet meer wist te halen uit de breaks. DOCOS had het tweede deel van de eerste helft misschien een optisch overwicht, maar zo voelde het voor RVC zeker niet.

DOCOS kwam iets feller uit de kleedkamer en wilden hun zwaartepunt wat verder naar voren hebben. Maar al vrij snel had RVC het weer net zo goed op orde als voor rust. In de 54ste minuut reageerde de sterk spelende Luuk van Leeuwen attent op een schot na een afgeslagen corner. Dit betekende de 0-1. In de 80ste minuut kreeg de ingevallen Sem Lourier een grote kans om de bevrijdende 2-0 te maken. Helaas slaagde hij daar niet in. De grootste kans daarna was volgde voor DOCOS. Maar met eensgezind verdedigen, wist Stefan de bal uiteindelijk goed te keren. In de laatste corner voor DOCOS kwam de keeper mee. Uit de daaropvolgende uitval kwam Jop van Voskuilen te schuin voor de goal te staan om de wedstrijd in het slot te gooien. Niet lang daarna floot de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter Plandsoen voor de laatste keer in deze wedstrijd en werd de inzet van de laatste weken beloond met de overwinning. Niet alleen de fysieke inspanning van de afgelopen weken, maar ook de geestelijke inspanning om meer als team te werken aan het volgen van de teamafspraken. Deze overwinning smaakt naar meer. Volgende week komt Foreholte op bezoek. Lukt het onze matadoren om opnieuw zo'n prestatie te leveren?