Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Na een herkeuring wist Alphia het terrein prima speelklaar te krijgen en kon de wedstrijd gelukkig gespeeld worden. Voor Alphia zaak om te strijden om in het voetspoor van koploper Aalsmeer te blijven en voor RVC'33 zaak, om te proberen uit de gevaarlijke zone te komen. Alphia ontwikkelde al vanaf het beginsignaal een veldoverwicht. Met goed positiespel en technisch vaardige spelers werd RVC'33 achteruit gedrukt. Tel daar een goede spelopvatting bij op, met goed lopende automatismes en het verschil op de ranglijst is verklaard. Natuurlijk liet RVC'33 zich niet zo maar naar de nederlaag spelen. De kansen van Alphia waren in die beginfase speldenprikjes. De grootste kans kwam eigenlijk van goed inschuiven door Rens van der Werf, die vanaf een meter of 25 op de lat schot. De terugspringende bal werd helaas een prooi voor de keeper, vlak voor de inlopende Mark Sluijs. Niet veel later wisten we Frank op pakweg 20 meter in schotpositie te krijgen, maar werd het schot helaas niet meer dan een achterbal. Nu lijkt het net of RVC de betere partij was, maar dat was zeker niet het geval. Alphia herpakte zich en liet meer en meer de aanvalsgolven richting de Reeuwijkse goal rollen. Dit resulteerde in de 32ste minuut in een lange bal, waar de doorgekomen middenvelder goed klaar wist te leggen op Martijn Kok, die zijn eerste van die middag wist te maken. De veerkracht van RVC'33 leek in de 38ste minuut de gelijkmaker op te leveren, toen de teruggetrokken bal van Jona kon worden binnen gekopt. Echter vlagde de assistent dat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd, wat door betrokkenen ten stelligste wordt ontkend. Ondanks een waarschuwing in de bespreking was de scherpte er niet tot het laatste signaal, want op slag van rust wist Martijn Kok zijn tweede treffer achter de sterk keepende Stefan te krijgen. In de rust werden de hangende koppies weer opgericht en liet RVC'33 zien, dat winst niet alleen in punten zit, maar ook in de vooruitgang die geboekt wordt in het spel. Met een dreigende Jop Gabriëls in de aanval en een gedreven verdedigende broer Daniël naast Zanzibar Booy liet RVC'33 zien dat het op (weliswaar belangrijke) finesses te kort komt t.o.v. Alphia. Maar dat de werklust en spelopvatting top zijn. Helaas leveren die (nog) geen punten op. Het verschil in kwaliteit werd getoond in de 63ste minuut, waar de hard werkende Mark Sluijs, na doorkoppen van Luuk van Leeuwen, een kopkans niet wist te verzilveren en vanuit de tegenaanval de 3-0 kon worden gescoord door de eerdergenoemde Alphiaanse spits. Maar wat een hartverwarmende inzet en wilskracht blijven de Reeuwijkers dan tonen in de tweede helft. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte 3-0 nederlaag en werd RVC in de ranglijst gepasseerd door TAVV, waardoor de rode lantaarn voor RVC'33 is.

Volgende week komt koploper FC Aalsmeer naar het Kaagplein.