Waardsedijk 213
3421NE
OUDEWATER
tel. 0348-562019

De voorbereiding op deze wedstrijd begon met een lunch in Haastrecht bij Bregje, waar de dochter van Jack Harmsen de scepter zwaait. In de bespreking werd de analyse op voorgaande wedstrijd en de wetenswaardigheden van FC Oudewater doorgenomen en hoe we deze, met de samenstelling van vandaag wilden bestrijden. RVC'33 had vandaag een flinke lijst afwezigen, maar de aanwezigen hebben aangetoond in de afgelopen weken om prima in staat te zijn om het gevraagde niveau te brengen. De beginfase van de wedstrijd was heel bijzonder: al in de tweede minuut lag de bal op de stip voor FC Oudewater, die gebruik maakten van verkeerd dekken. In de 4de minuut reageerde Niels van der Meer attent op een te korte terugspeelbal en wist de 1-1 op het bord te zetten. Toch was het met de slordigheid of ongeconcentreerdheid niet gedaan, want een slechte en onnodige pass met de buitenkant werd opgepakt door de spits die koelbloedig, tot 2-1, afrondde. Met deze achterstand werd de wedstrijd opener en voetbalde RVC'33 zich af en toe goed onder de druk vandaan. In de 13de minuut werd een goede voorzet vanaf de linkerflank goed op waarde ingeschat door Mees Booy, die koppend de gelijkmaker op het bord liet zetten. Verdedigend leken we meer grip te krijgen op het goed spelende FC Oudewater, dat liet zien, dat het zich niet voor niets in de bovenste regionen bevindt. Er ontspon zich een wedstrijd die zich vooral op het middenveld speelde, en waar Oudewater qua kaliber kansen iets gevaarlijker was, dan RVC. Toch was het slechts 1 keer penibel, toen er op de paal werd geschoten. Na rust scoorde Oudewater al vrij snel de 3-2 uit een goede counter over de flank en kwam RVC in de 65ste minuut goed weg bij een scrimmage voor de goal.
In de 71ste minuut kwam Frank Stolwijk alleen voor de keeper, maar wist zijn versleten voetbalschoenen niet te bedanken voor bewezen diensten, met de gelijkmaker. Uit de daaropvolgende aanval vergrootte Oudewater naar 4-2. Het antwoord daarop van RVC'33 was door achterin 1-op-1 te gaan spelen. Deze gok pakte niet goed uit, omdat de verdedigende taken van deze manier van spelen niet goed werden uitgevoerd en de angel terugbracht in de speelwijze van Oudewater. De 2 goals in de laatste 3 minuten maakten de uitslag groter dan het aanwezige verschil daadwerkelijk was. Jammer dat de eerste helft van de competitie zo werd afgesloten. Vooral ook omdat van de groei die we in speelwijze bij balbezit willen zien, geregeld te herkennen was. En dan doet zo'n nederlaag het vertrouwen daarin geen goed. Tijdens het trainingskamp in januari 2023 gaat verder gewerkt worden aan de prestaties in het tweede deel van het seizoen. Om de punten waarop RVC nu (nog) tekort komt proberen te verbeteren.