Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Wanneer je in het midden van de ranglijst staat, is het vaak een kwestie van aanhaken of afhaken. Vandaag tegen RCL stond dàt op het spel voor, zowel RVC, als ook voor de bezoekers uit Leiderdorp. Juist het spel aan de bal zal beter moeten worden om de goede werklust om te zetten in doelgevaarlijke kansen. En om dat te proberen te bewerkstelligen, werd bemoeilijkt door een slechte start, want op een lange bal werd aan de verkeerde kant gedekt, waardoor de spits kon doorlopen en Stefan passeren. Daarna had RCL langere tijd het veel betere van het spel en lukte het moeilijk om onder de druk uit te spelen. En dan blijkt dat het gemiddelde voetbalniveau hoger is een dat de inzet veel goed maakt een zelfs trots maakt. In de 27ste minuut leidden we zelf een aanval in voor RCL, door een slechte pass in de breedte, die de verdediger in 1 keer diep op de rechtsbuiten kon spelen. Die maakte van buiten naar binnen snijdend geen fout en schoot de 0-2 binnen. In de rust werd gekozen om iets aanvallender opgesteld te staan. Hiermee werd de druk wel iets verder van de goal gehouden, maar leverde dit niet meer kansen op voor RVC, maar zeker ook niet voor RCL. In de 55ste minuut kreeg RVC een hele grote kans, die met te weinig overtuiging werd ingeschoten en dus een prooi was voor de keeper. Na de 60ste minuut werd een nog aanvallender impuls ingezet. In die fase leek er een veldoverwicht te ontstaan voor RCL, maar tot grote kansen leidde dit helaas nog onvoldoende. Daarvoor ontbrak het aan precisie en gif. En kon de tegenstander het razende RVC voldoende veilig opvangen. In de laatste minuut kreeg RVC dan eindelijk waar het, op basis van de tweede helft, recht op had. Romano werd onreglementair gestopt en de toegekende penalty werd opgeëist door Frank, die de penalty onberispelijk binnen schoot.
Wanneer RVC in staat raakt om kritischer (op elkaar) te zijn op de uitvoering van het gevraagde, zal het meer in te brengen hebben in de wedstrijden tegen de ploegen waarvoor gekozen is om zich mee te meten. Maar dan is die volgende stap nodig!