Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Vandaag speelde RVC'33 tegen Alphia en leed de eerste nederlaag van het seizoen. Alphia toonde aan een goede ploeg te hebben, die op technisch gebied verder is, dan RVC. Uiteraard stelde RVC daar strijd met ziel en zaligheid tegenover, maar dat was vandaag niet voldoende om de punten in eigen huis te houden. Vanaf het begin liet Alphia de aanvallende intenties zien, door snel de aanval te zoeken met lange ballen achter de verdediging. Dit spel leidde echter niet tot gevaar door de gesloten linies. Een zwak naar het midden gespeelde bal op het middenveld leverde het eerste kansje op voor Alphia in de twintigste minuut. Alphia bleef voetballend de gevaarlijkere ploeg. Op het halve uur leidde een mooie aanval over de linkerkant een mooie kans in, maar de voorzet schoot voor de goal langs. Vlak voor rust was de gevaarlijkste kans voor een van beide goals te zien en dat was een pass op Frank Stolwijk die de bal helaas aan de verkeerde kant van de paal schoot. Na rust bleef het grotendeels Alphia dat het betere van het spel liet zien. En wist RVC de spitsen en de flanken nog moeilijker te bereiken. Een aanval in de 60ste minuut werd met onvoldoende gif bestreden en de buitenspeler kon de bal voorgeven en stond een Alphia-speler aan het eind van de pass om de 0-1 binnen te schieten. Hiermee kwam RVC voor het eerst deze competitie op achterstand. Vijf minuten later wist opnieuw over links Alphia tot scoren te komen. Meteen ging RVC overschakelen naar 1 op 1. Dit leverde wel wat schrik op bij Alphia, maar leidde het vooralsnog niet tot direct doelgevaar. Daarvoor had Alphia de verdediging ook te goed op orde. Uit een vrije trap wist Mark Sluis nog de aansluitingstreffer te scoren met dank aan een witte sok van een Alphiaan. De 1-2 nederlaag was een terechte, maar bood opnieuw ook weer punten, waar RVC mee kan groeien.