Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Onder zeer koude omstandigheden speelden ASC en RVC '33 een wedstrijd, waarin de inzet was om bij de topploegen in de ranglijst te blijven of voorlopig weer af te haken. Beide ploegen spelen met een goed georganiseerde verdediging. En behoorden vorig seizoen tot de zwakke broeders. ASC kwam iets feller uit de kleedkamer, maar kon het gaatje in de defensie van RVC'33 nog niet vinden. Ook aan de andere kant waren de kansen sporadisch. De toeschouwers die kozen om binnen te blijven in de warme kantine leken gelijk te hebben, want het spel was zeker niet verwarmend. Lichtpunt was wel de intentie om door samenspel door het midden tot doelgevaar te willen komen. Dit doelgevaar lukte onvoldoende maar de pogingen hiertoe des te meer. Na rust kruiste een speler voor een verdediger van RVC'33 langs, waarbij de aanvaller ten val kwam. De goed leidende scheidsrechter Uijttewaal zag hierin een penalty, die feilloos bent werd. Het speelveld hierna bleef hetzelfde: beide ploegen werken hard, en gaven weinig echt doelgevaar weg. Ver in de tweede helft viel een bal tussen de bedreiging en Stefan in, die de tegenstander onreglementair stopte en ASC opnieuw een penalty mocht benutten die de 0-2 betekende. In het laatste stuk kwam hierin geen verandering en ASC steeg met deze overwinning wat RVC'33 zakte. Aanvallend had RVC het vandaag niet zo, wat zeker ook de verdienste was van ASC, dat met goede teamgeest en organisatie doelgevaar wist af te wenden. Jammer dat de groei in opbouw vandaag onvoldoende beloond kon worden met kansen. In de kantine was het feest inmiddels begonnen en stonden beide ploegen, zij aan zij, Oranje toe te juichen.