Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Met opnieuw een gehavende ploeg moest vandaag de degens worden gekruist met DONK, dat eveneens niet op volle oorlogssterkte kwam. DONK zit nog steeds kort achter de ploegen in de kopgroep en RVC is terug te vinden op de op een na laatste plaats. Enkele verliespartijen die in de laatste fase ontstonden of onnodig groot werden zijn hier vooral debet aan. Maar bij vlagen is ook duidelijk geweest, dat het gemiddelde niveau van de tegenstanders hoger is. En dan moet er gezorgd worden, dat alles top is.
In de beginfase liet DONK zien, dat het voor een overwinning naar Reeuwijk is gekomen. RVC zette daar de verwachte werklust tegenover en was het aan concentratiemomentjes in aannames en passes te wijten dat DONK een overwicht kon laten zien. Zonder dat dit tot grote kansen leidde. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af, waar het even zoeken was naar het goed roulerende middenveld met enkele technisch vaardige spelers. Grootste gevaar ontstond uit een scrimmage op twintig meter van de goal van DONK, waar Romano winnend uitkwam en helaas de ontstane kans niet wist te verzilveren. DONK liet uit deze kans voor RVC meteen zien, dat ze er snel uit kunnen komen en ontstond een 7:3-situatie die door slordigheid van de DONK-speler niet uitgespeeld werd. In de 34ste minuut gaf scheidsrechter Bizid een Donkiaan het voordeel van de twijfel, maar onze grensbewaker Bram Keyzer bleef resoluut staan en overtuigde de scheidsrechter dat het geen geldige goal behoort te zijn. Met nog 4 minuten tot de rust was er een momentje van te weinig overleg, tussen back en centrale verdediger, waar DONK van profiteerde door de 0-1 binnen te schieten. RVC kwam goed uit de kleedkamer en wist in de 54ste minuut te scoren uit een goede aanval over rechts, waar Jona Jens van Leeuwen wist te bereiken, die de 1-1 binnen schoot. In de 60ste en 61ste minuut had de scheidsrechter zomaar aan iedere ploeg een rode kaart kunnen geven. Maar liet hij in deze fase zien goed het spel te volgen en in te schatten waar reacties vandaan kunnen komen. In deze fase zette DONK iets meer aan en speelden zij geïrriteerd. Niet veel later onderschatte de rechtsback van DONK het storend vermogen van (man of the match) Jens, die Frank prima in staat stelde om de 2-1 te scoren. Zou het dan toch gebeuren? Uit alle macht zocht DONK de aanval en lieten we de lange bal toch nog te veel komen. Maar gebrek aan resoluut ingrijpen stelde een DONK-aanvaller in staat de 2-2 te scoren. Door twee noodgedwongen wissels moesten we de laatste 10 minuten met een piepjong team proberen het gelijkspel eruit te slepen. Tot de 93ste minuut leek dit te lukken. Maar opnieuw een lange bal werd heel knap verwerkt door de lepe spits, die het grootste deel van de wedstrijd goed bestreden werd, maar op deze bal dus net niet. De mee opgekomen middenvelder wist in de dying seconds de 2-3 te scoren. Hiermee kregen de Reeuwijkers (weer) niet wat het wel verdiende. Weer een erg zure nederlaag, maar terugkijkend overheerst bij de schrijver trots.