Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

De wedstrijd tegen ESTO startte in de regen. Achteraf gezien hebben degenen die besloten hebben de regen te trotseren in de hoop een leuke wedstrijd te zien, gelijk gehad. De wedstrijd eindigde in een meer spannende dan hele goede wedstrijd in 3-3. Omdat beide ploegen volop strijd leverden en met open vizier voor de winst wensten te gaan was het een mooie middag geworden.
De start van de wedstrijd was voor ESTO, dat liet zien een beter positiespel te beheersen. Maar zoals vaker dit seizoen liet RVC'33 zien, dat dat spel eerst maar eens tot kansen moest leiden voor zij zich gewonnen zouden geven. In de zesde minuut maakte ESTO voor het eerst kennis met de dadendrang van RVC, toen Daan Zantinge op randje zestien in schotpositie kwam. Helaas was het schot niet hard genoeg om de keeper van ESTO echt op de proef te stellen. In de negende minuut kwam RVC goed weg toen aan het eind van een snelle aanval over de Reeuwijkse linkerkant een aanval ingeleid werd en het schot op de paal belandde. ESTO hield de druk er goed op en omsingelde de goal van RVC. Iets te weinig druk op een balbezitter stelde de buitenspeler in positie om de bal mooi in de tweede kruising te draaien. Vanaf dat moment leek RVC iets meer grip te krijgen. Jop Gabriëls werd op de rechterkant aangespeeld en zijn voorzet vloog paardoes over de keeper heen in de tweede kruising. Opnieuw kon niet lang genoten worden van de voorsprong, want uit een corner, kon de buitenspeler naar binnen dribbelen en de 1-2 binnenschieten. Even leek RVC uit het veld geslagen, maar de derbygevoelens overwonnen en RVC bleef brutaal de opbouw en de aanval zoeken. Dit resulteerde in een prachtige aanval, waarbij Mark Sluijs de bal met de borst perfect klaarlegde voor Daan Zantinge, die na een korte passer actie de bal snoeihard achter de Bodegraafse keeper schoot. Voor rust was er even commotie over een bal op de hand van een verdediger van ESTO of die binnen of buiten de zestien meter was. Helaas legde scheidsrechter Noordhoek de bal buiten de zestien en werd de rust behaald met een 2-2 stand. Kort na rust verving Arnold Oudijk de geblesseerd aan de wedstrijd begonnen Zanzibar Booij. Samen met Daan Gabriëls was de duelkracht in het centrum goed genoeg. In de 60-ste minuut een mooie en sportieve actie van Jop Gabriëls die nu deze aandacht verdient. In een duel met de linkerverdediger, waarbij beide spelers er vol ingingen kwam Jop als winnaar uit de bus en kon schuin de zestienmeter binnen dribbelen. Jop wilde niet op deze manier profiteren van de situatie en besloot om te draaien en schoot de bal uit. Een mooi staaltje sportiviteit! De scheidsrechter zag dit dan kennelijk als schuldbekentenis, want de wedstrijd werd hervat met een vrije trap voor ESTO, waar hij niet toe besloot toen Jop naar binnen sneed. In de 71-ste minuut dreef Dirkjan Blanken de aanvaller van ESTO zo ver terug naar zijn eigen achterlijn, dat hij het duel won en meteen Mark Sluijs bediende die de 3-2 op het bord zette. ESTO voelde de kansen op aansluiting naar de plekken 2 en 3 wegsijpelen en zette een slotoffensief in door 1 op 1 te gaan spelen. En hadden daar al vrij snel succes mee toen een voorzet vanaf de flank bij de tweede paal ingekopt werd. In die laatste fase kon het echt twee kanten opvallen en waren de betere kansen voor de Reeuwijkers. In minuut 80 draaide de hardwerkende en zeer goed spelende Jop Gabriëls bij zijn laatste kunstje goed weg en werd zijn schot tot corner verwerkt. Met dit puntje in deze (door strijd en spanning) aantrekkelijke wedstrijd verlaat RVC'33 de laatste plaats en zakt ESTO van plaats 4 naar plaats 5. Hiermee is voor RVC'33 het doek nog steeds niet definitief gevallen en zal er in de komende wedstrijd getracht moeten worden om deze strijd te evenaren.