Datum

1 oktober 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Vrouwen 1 heeft haar overtuigende competitiestart doorgezet door met 0-7 te winnen bij AGE-GGK. Een verdiende uitslag in een wedstrijd waar kans na kans viel. Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, was de wedstrijd niet 'zomaar' in de pocket.
RVC was op bezoek bij AGE-GGK. Kort samengevat is dit op meerdere fronten een bijzondere tegenstander. Immers, de laatste keer dat Vrouwen 1 een competitiewedstrijd verloor was bij AGE-GGK. Maar dezelfde tegenstander verloor vorige week haar eerste competitiewedstrijd met maar liefst 16-0! Vol speculaties, met veel zin, maar ook met wat gezonde spanning werd de wedstrijd gestart.
Al snel bleek RVC overheersend in het veld. Zeker 75% van de tijd werd op de helft van de tegenstander gespeeld en er lag enorm veel ruimte op het middenveld en op de flanken. Hoewel kans na kans werd gecreëerd, lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. De lat en de paal daarentegen vielen erg goed in de smaak en zijn veelvuldig gebruikt. Toen er uiteindelijk dan toch een doelpunt viel, werd deze ook nog eens afgekeurd. Het geluk stond deze zondagmorgen niet aan onze zijde. Uiteindelijk heeft het tot diep in de eerste helft geduurd, de 46e minuut om precies te zijn, tot RVC'33 officieel trefzeker was. Charlene, doorgekomen vanuit de verdediging, maakte korte metten met de vloek die 'niet-scoren'-heet. Met een onbevredigend gevoel, maar gelukkig een gunstige uitslag op het scorebord, ging Vrouwen 1 de rust in.
Na de rust begon RVC met opgeheven hoofd aan de tweede helft. Waar het de eerste helft niet wilde lukken, kregen de vrouwen het de tweede helft een stuk beter voor elkaar. De ruimte op het middenveld werd beter benut en er was meer rust in het spel. Bovendien werd vaker gekozen voor een voetballende oplossing in het 16-meter gebied, waardoor de vele halve 'net-niet' kansen geminimaliseerd werden. Het duurde dan ook maar een paar minuten voordat Beau de 0-2 binnentikte. En nog een paar minuten later werd de score uitgebreid toen Nikita via een goed gespeeld 'een-tweetje' voor de keeper werd gezet en vakkundig binnenschoot. RVC kwam op stoom en voelde dat er meer in de lucht zat. Nadat Charlene in de 70e minuut een corner bij de tweede paal binnentikte, zakte de moed van AGE-GGK in de schoenen en speelde de moeheid parten. Het moment om ons geheime wapen Merenique van der Made in te zetten. Merenique, debuterend na een blessure, had zeker een minuut nodig om te laten zien waar ze goed in is. In haar eerste tien minuten speelminuten van het seizoen, scoorde zij dan ook maar liefst twee keer. Dat belooft veel goeds. Ook Marit wist in de slotfase van de wedstrijd nog een doelpunt te maken. Hierdoor werd de wedstrijd met een overtuigende 0-7 gewonnen.
Volgende week staat Warmunda op het programma. Deze ploeg heeft vorige week met 16-0 van AGE-GGK gewonnen, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.