Scheidsrechter

C. Gielen

Accommodatie

Onbekend

Vrouwen 1 is de competitie overtuigend begonnen door met 6-1 van Antibarbari te winnen. Ondanks dat er maar liefst zes speelsters stopten, zette RVC de goede reeks van het voorjaar van 2017 voort. Door deze overwinning mag RVC zich ruim een jaar thuis ongeslagen noemen. De vorige thuisnederlaag dateert immers van 9 oktober 2016 en de volgende thuiswedstrijd is op 15 oktober.

2 minuten en 45 seconden. Zo lang had RVC nodig om de eerste competitietreffer van het seizoen 2017-2018 te maken. Het was Jacky van Leerdam, één van onze nieuwe aanwinsten, die de vrije trap van 20 meter keurig in de rechterbovenhoek krulde. Bij je debuut hoor je immers te scoren.

Niet veel later was het alweer 2-0. Sabien was de verdediging van Antibarbari te snel af, kruiste uitstekend voor de tegenstander langs en speelde de bal over de uitgekomen keeper van Antibarbari heen.

RVC kreeg diverse kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar dat lukte niet. Beau had waarschijnlijk wel een strafschop verdiend en Sabien raakte nog de lat, maar langzamerhand kwam Antibarbari terug in de wedstrijd. Na een waarschuwing met een vrije trap die op de bovenkant van de lat kwam, was even later het wel raak. 2-1 en een zeker lijkende overwinning leek opeens niet meer zo zeker.

Een blessure van Antibarbari gaf de Reeuwijkse Dames de kans om weer even te groeperen. Binnen twintig tellen nadat RVC de bal terug had gekregen was het raak. Charlene schoot de bal naar spits Beau, die met een hoog steekpassje Nikita Warmerdam wist te vinden, onze tweede ‘aankoop’ van deze zomer. Immers, bij je debuut hoor je te scoren.

In de tweede helft wilde RVC zo snel mogelijk de 4-1 scoren, zodat de wedstrijd echt gelopen was. Maar RVC liep niet meer zo soepel door de verdediging van Antibarbari, dus de kansjes waren wat spaarzamer. Aan de andere kant stond de verdediging van RVC als een huis en gaf niets weg.
Toch werd in de 60e minuut de wedstrijd definitief beslist. RVC ving de achterbal van Antibarbari op en via een actie van Jacky en Maaike werd de voorzet binnen geschoten door Beau: 4-1. De krachten bij Antibarbari vloeiden weg en RVC leek uit te kunnen lopen naar een grote uitslag. Maar ook RVC leek niet meer echt aan te kunnen zetten. Toch kreeg RVC kansen: Lisa Boer schoot na een mooie dubbele 1-2 combinatie tegen de paal. Toch werd het nog een ruime zege. Nikita scoorde één minuut voor tijd met een knap diagonaal schot de 5-1 en in de blessuretijd tikte Beau uit een voorzet nog de 6-1 binnen.

Een degelijke overwinning van RVC, die hiermee niet alleen een jaar ongeslagen gaat zijn, maar alleen Warmunda nog boven zich ziet staan in de stand. Die wisten een monsterscore tegen AGE-GGK neer te zetten (16-0!). En laten die twee ploegen nu juist onze volgende tegenstanders zijn. RVC gaat volgende week op bezoek bij AGE-GGK die zich zeker zullen willen revancheren van deze zeperd. Maar ook RVC heeft nog iets recht te zetten. De laatste keer dat RVC immers verloor in de competitie, was op 4 december vorig jaar … inderdaad … bij AGE-GGK.