Datum

8 oktober 2017 13:00

Accommodatie

Onbekend

Twee ploegen waren na twee speelrondes nog zonder puntverlies: Warmunda en RVC. Die ploegen stonden afgelopen zondagmiddag tegenover elkaar in Warmond. RVC domineerde de wedstrijd voor 70 minuten en nam een 2-0 voorsprong. In de laatste 20 minuten kwam Warmunda goed terug, maar de aansluitingstreffer die het spannend kon maken bleef uit.

Het was moeilijk aan te wijzen wie er nu favoriet was in de wedstrijd. Warmunda is weliswaar een promovendus, maar was met grote overmacht kampioen geworden in de vierde klasse, behaalde uitstekende resultaten in de beker en won de week ervoor met 5-2 van SJC, dat misschien wel één van de kampioenskandidaten is. Daarnaast wisten ze met liefst 16-0 van AGE te winnen. RVC speelt met een vernieuwde ploeg en na twee makkelijke overwinningen waren we erg benieuwd wat de mogelijkheden in de deze klasse nu precies zijn.

Na een lastige openingsfase van een paar minuten pakte RVC langzamerhand het initiatief in de wedstrijd en kreeg goede kansen. Het was uiteindelijk Sabien Verdonk die de openingstreffer voor haar rekening nam. De keepster van Warmunda wist de eerste inzet van Sabien nog te stoppen, maar de tweede ging over de keeper heen: 1-0. Enkele minuten later stond Jacky van Leerdam alleen voor de keeper, maar die zag haar inzet naast gaan. Maaike Rahms kreeg ook tweede goede kansen, waarbij één uit de rebound van Sabien Verdonk die via de onderkant van de lat en via de voeten van Maaike over het doel verdween. Daarnaast kreeg RVC nog verschillende kleinere kansjes.

Warmunda had duidelijk moeite met het spel van RVC en was vaak net een stapje te laat. RVC bleef haar eigen spel spelen en daarmee dreigend tot de rust. Inval-keepster Pascal de Mik van de MO19-1 kreeg weinig te doen, maar wat ze moest doen deed ze met overtuiging. Het grootste wapenfeit van Warmunda voor rust was een lange voorzet die voorlangs ging.

In de rust konden we constateren dat dit de beste helft van het seizoen was, maar wisten we ook dat de wedstrijd nog lang niet was gelopen. Warmunda scoort namelijk altijd …

De tweede helft ging RVC vanaf minuut 1 door waar het gebleven was: het domineren van de wedstrijd. Maaike stond binnen een minuut al voor de keeper, maar schoof net langs de verkeerde kant van de paal. Even later torende Maaike boven iedereen uit in het strafschopgebied en kopte de bal in de kruising binnen. Beau Stolwijk leek alleen op de keeper af op de 3-0 af te gaan, maar de keepster van Warmunda nam veel risico door de bal buiten de zestien met haar lichaam te keren.

Op het moment dat RVC de wedstrijd niet wist te beslissen met de derde goal, kwam Warmunda terug in de wedstrijd. Vanaf de 70e minuut draaide de wedstrijd om. Het was nu niet RVC dat domineerde, maar juist Warmunda dat op de helft van RVC ging spelen. Vooral de voorzetten vanaf links waren erg gevaarlijk en er werd dan ook drie keer het hoofd van een Warmunda-speelster gevonden die gelukkig het doel niet konden vinden. RVC kwam er niet meer uit, maar hield goed stand en bleef als team voor elke meter vechten. RVC overleefde ook nog de zes minuten “blessuretijd-zonder-blessures” en mag zich nu in ieder geval één week koploper noemen.

De krapste overwinning tot nu toe, maar wel degene met de meeste voldoening. Immers, Warmunda heeft een goede ploeg en gaat waarschijnlijk voor de bovenste plekken mee spelen in deze competitie.

Veel tijd om bij te komen hebben we niet. Volgende week wacht alweer de volgende topper, immers dan is weer een strijd tussen de nummer 1 en 2. Het is SEP uit Delft dat op bezoek komt. 12 uur op ons eigen Sportpark Kaagjesland. Een bekende ploeg voor ons, waarvan we weten dat het vaak spannende potjes oplevert. Wij hebben er zin in! Eerder die dag had ook Dames 2 de overwinning gepakt in de topper en heeft ook 9 punten uit 3 wedstrijden. Het gaat goed met de dames van RVC!