Scheidsrechter

S. Roeleveld

Accommodatie

Onbekend

Vorige week stond in de derde klasse de nummers 1 en 2 tegenover elkaar. RVC won met 2-0 van Warmunda en mocht zich opeens koploper noemen. Afgelopen zondag stonden weer de nummers 1 en 2 tegenover elkaar: nu was RVC de nummer 1 en nummer 2 SEP uit Delft kwam op bezoek. Na een 1-1 ruststand werd deze door drie doelpunten in de 10 minuten na rust beslist. Uiteindelijk won RVC met 5-2.

Het was zondag prachtig weer op Kaagjesland. Een heerlijk najaarszonnetje en het veld was om 12 uur nog nat van de nacht ervoor. Perfecte omstandigheden voor deze wedstrijd. Tegenstander SEP is een oude bekende en leveren altijd sportieve en spannende wedstrijden op. Zo ook deze zondag.

RVC begon fantastisch aan de wedstrijd. Tegenstander SEP wist zich geen raad met de Reeuwijksters en na 2,5 minuut kon RVC al de derde kans noteren. Deze derde kans bleek ook de openingstreffer te zijn. Het was Maaike Rahms die een vrije trap vanaf een meter of 20 over de muur en in het doel plaatste.

RVC ging door en kreeg kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Echter, ondanks verschillende kansen lukte het RVC niet om de tweede binnen te schieten. Na 25 minuten, de tweede keer dat SEP opdook in het strafschopgebied van RVC was de stand weer gelijk. De paniek bij SEP was weg, ze kwamen beter in de wedstrijd en tot de rust ontstond er een gelijkopgaande strijd, waar nog steeds RVC de beste kansen kreeg. De rust werd met 1-1 gehaald.

Na een kwartiertje rust kwam RVC weer uitstekend uit de startblokken. Het was binnen 3 minuten dat de 2-1 op het scorebord stond. Invalsters Lisa Boer schoot van een meter of 25 laag op doel en deze schoot heerlijk in het hoekje over het natte gras. SEP had het moeilijk en dit keer maakte RVC de kansen af. Twee minuten later was het 3-1 toen Beau Stolwijk alleen op de keeper af ging en wederom een paar minuten later was de wedstrijd beslist. Maaike Rahms veroverde de bal van een verdediger van SEP en schoof de bal langs de keeper van SEP voor de 4-1.

RVC ging prima door met bij vlagen uitstekend voetbal, maar uit het niets maakte SEP de 4-2. Een blok op het middenveld belandde bij de spits bij SEP en die twijfelde geen moment. Net zoals de goal in de eerste helft kantelde ook deze goal de wedstrijd en werd het weer een gelijkopgaande strijd. Tien minuten voor tijd maakte RVC de 5-2. Jacky van Leerdam brak op rechts door en kwam alleen voor de keeper. Door te scoren maakte zij aan de laatste hoop van SEP een eind. Dit werd ook de eindstand.

Na een leuke en sportieve wedstrijd (zo hielp SEP én de scheidsrechter mee bij het zoeken naar de contactlens van Marit), mag RVC zich nog steeds koploper noemen. Aankomende zondag heeft RVC geen programma om vervolgens op bezoek te gaan bij Alliance, een ploeg uit de middenmoot. De uitdaging zal zijn om dan net zo goed en fanatiek te spelen als in de toppers tegen Warmunda en SEP. Of dat lukt? U leest het over twee weken op deze site.