Scheidsrechter

Roel Vermaat

Accommodatie

Onbekend

Op deze koude zondagochtend stond Baronie vr1 op het programma. Een degradant uit de 1e klasse, die met een 8e plek meedraait in de middenmoot. Met de overwinning van vorige week nog in ons hoofd, wisten wij hoe lekker de punten smaken. Zit het er vandaag weer in?

Ondanks een rommelige start, we moesten bijna tien minuten wachten omdat de tegenstander om mysterieuze reden verdween naar de kleedkamer, stonden we binnen 5 minuten 1-0 voor. Een keurig geschoten corner van Nikita werd door Charlene strak het doel ingekopt. Een heerlijk goaltje, zeker zo aan het begin van de wedstrijd. Na dit doelpunt waren we overwegend aan de bal en kwamen we een aantal keergevaarlijk dichtbij de 2-0. Dit gaf een positieve boost, hoewel we niet onze beste wedstrijd van het seizoen speelden wisten we dat de drie punten erin zaten.

Na deze kansrijke periode zakte het spel wat in en waren RVC en Baronie aan elkaar gewaagd. Helaas waren het niet de Reeuwijkers die zichzelf beloonden met een doelpuntje. Baronie zag haar kans schoon door vanaf de 16 meter hard op doel te schieten. De bal kwam op de paal en werd in de rebound goed ingeschoten. Een mooi opgezet en uitgevoerd doelpunt, we kunnen er niets anders van maken. Na dit doelpunt hebben we niet meer echt grip gekregen op de 1e helft en kwam de rust als geroepen.

De tweede helft hadden we iets meer moeite met de snelheid van spelers. Ook veranderde Baronie haar opstelling. Dit pakte voor ons goed uit, omdat Merenique  veel ruimte op de flank kreeg om acties te maken. Hier maakte ze gretig gebruik van en dat leverde een prachtig doelpunt op in de 65e minuut. Voor de liefhebbers: binnen 15 seconden was de bal vanaf keeper Iris in het doel van de tegenstander. Wederom trokken we de wedstrijd naar ons toe en stonden we als favoriet op het scorebord. Op het veld ging het daarentegen erg gelijk op. Het was absoluut geen makkelijke wedstrijd. Na ons tweede doelpunt herhaalde het tafereel uit de eerste helft zich een beetje: doelpunt-kansrijke periode-doelpunt tegenstander-spannend tot het bittere eind. Met 2-2 op het scorebord floot de scheidsrechter af. Al met al een mooie en terechte uitslag.

Volgende week staat Vivoo uit Huijbergen op het programma. Dat wordt niet alleen weer een mooi stukje sightseeing door Nederland (wederom moeten we richting België), maar wie weet nemen we wel drie punten mee naar huis. Vivoo staat met één punt meer, een plekje boven ons.