Vrouwen 1 start competitie met nederlaag

Datum

23 september 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Wanneer je borden ‘Welkom in België’ ziet, vergeet je bijna dat je op weg bent naar een voetbalwedstrijd. De (lange) reis van Dames 1 ging afgelopen zondag naar Hontenisse in Kloosterzande, Zeeland. Tegen een goede tegenstander werd er met 4-1 verloren na een 1-1 ruststand.

Na de promotie van vorig seizoen mogen de dames van RVC dit jaar in de tweede klasse uitkomen. Slechts 36 ploegen komen er landelijk in de tweede klasse van het damesvoetbal uit. Dit betekent dat de dames van RVC dit jaar verder moet reizen. We mochten meteen met de verste tegenstander beginnen. Om 8.15 was het vertrek bij RVC om even voor 10.30 bij voetbalvereniging Hontenisse aan te komen. De warming-up was in de stromende regen, een regen die de rest van de dag niet meer zou stoppen.

Vanaf minuut 1 had Hontenisse het beste van het spel. RVC kreeg in het begin geen vat op de goede spits van Hontenisse. Ze was al een aantal keer gevaarlijk, alvorens ze in de 7e minuut de 1-0 op het scorebord zette. Na een omzetting kreeg RVC meer vat op het spel van Hontenisse, die zich steeds vast liepen en van steeds verder op doel gingen schieten.

RVC had er moeite aanvallend uit te komen, maar na een goede actie van Nikita Warmerdam zette zij Maaike Rahms plots vrij voor de keepster. Zij haalde Maaike Rahms neer en de scheidsrechter gaf een strafschop, maar besloot de kaarten op zak te houden. Kitty van den Hoven nam de strafschop en maakte geen fout. Met een 1-1 stand gingen we de rust in.

In de tweede helft was het wederom Hontenisse die het meeste balbezit had en werden daaruit steeds gevaarlijker. Gelukkig had invalster keepster Pascal een superdag. Toch moest ook zij op 25 minuten voor het eind zich gewonnen geven. Uit een voorzet kwam de bal op de lat en kwam de bal in de doelmond te liggen. Na een heuse scrimmage gaf een speelster van Hontenisse het juiste tikje. Een tegenslag voor de Reeuwijksters. Nog een keer terug komen lukte niet en toen we een goede 1-2 combinatie net iets te laat zagen aan zagen komen werd het 3-1. De 4-1 in de slotfase was minder mooi: een vrije trap werd door niemand geraakt en ging met wat geluk via de binnenkant van de paal in het doel.

RVC bleef strijden tot de laatste minuut, maar dat bleek vandaag niet genoeg: de tegenstander (vooral de spits) bleek over meer kwaliteit te beschikken. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Floreant. Van ruim 2 uur rijden naar een club om de hoek. Hier verloren we vorige week in de beker nog 4-2 van. Gaan we de eerste punten in de competitie als revanche pakken? Aanstaande zondag 11:45 op Sportpark Kaagjesland start de wedstrijd!