Scheidsrechter

Leo correa alves

Accommodatie

Onbekend

De competitie is een paar weken geleden van start gegaan en we kunnen niet ontkennen dat het niveau in de 2e klasse toch wel even wennen is. Maar... de tijd om te wennen is over. Waar we afgelopen week tegen BSC Roosendaal al een goede wedstrijd speelde en de winst op de loer lag, wisten we dit keer een punt in Reeuwijk te houden! Het eerste punt in de 2e klasse! Dat smaakt naar meer.

Op deze prachtige, zonnige dag was Gilze te gast. Op papier een sterkere tegenstander, met zeven punten uit drie wedstrijden. Het beloofde dan ook, wederom, een zware wedstrijd te worden. We moesten flink aanpoten om goed mee te komen en het was in het begin ook zoeken naar de opstelling van Gilze. Nadat we dit goed doorhadden, kwamen we er steeds beter in. Duels werden gewonnen, er waren mooie combinaties te zien en ook aanvallend kwamen we goed uit de verf. Het was een leuke wedstrijd, waarin we erg aan elkaar gewaagd waren. Het was RVC'33 die meer kansen creëerde, maar helaas lukte het niet om de kansen te verzilveren. Het was zelfs Gilze die het eerste doelpunt leek te maken uit een corner. Het doelpunt werd echter afgekeurd in verband met een overtreding op de keeper. Met de rust in zicht, was het onze veteraan Merenique die RVC'33 op voorsprong wist te zetten. Dankzij een hele snelle omschakeling en mooie pass zette Maaike Merenique bijna vrij voor het doel. Ze speelde beheerst de laatste man uit en schoot de bal langs de keeper de verre hoek in.

Gilze kwam als herboren de kleedkamer uit en speelden in tegenstelling tot de eerste helft meer aanvallend en maakten beter gebruik van de snelheid die ze in huis hebben. Ze creëerden meer kansen dan in de eerste helft, maar deze werden steeds vakkundig gekeerd door onze verdediging. Helaas viel in de 75e minuut wat onverwachts toch de 1-1. Met nog een kwartier op de klok was winst nog zeker een optie en in de laatste minuut rekenden we ons eigenlijk al rijk, toen Charlene in het strafschop gebied werd neergehaald. De penalty werd helaas niet goed benut, waardoor de eindstand 1-1 was. Balen dat het niet de drie verdiende punten zijn, maar wie het kleine niet eert... :)