Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Zondag 10 oktober stond om 14:00 uur het duel Altior - RVC'33 op het programma. De ingrediënten voor een spannende pot waren aanwezig. RVC en Altior, beide laag geplaatst op de ranglijst, hadden de 3 punten hard nodig. Daarnaast was  het goed vertoeven op de tribune en langs de lijn door het mooie weer en dat zorgde voor een gezellige sfeer op het sportpark te Altiorplein 1. Aan support geen gebrek voor beide teams!

Na een minuut stilte voor de overleden Ton den Haan van Altior floot de scheidsrechter af voor het begin van de eerste helft. Altior mocht zich in de beginfase de betere ploeg noemen en dat zorgde ook voor kansen voor de thuisploeg. In de 20e minuut was het raak voor Altior. De bal kwam in de kluts op het middenveld uit bij de aanvoerder van Altior waardoor de verdedigende organisatie van RVC ontregeld was en hij kon doorstomen naar het doel. Vervolgens wist de aanvoerder de bal beheerst langs Stefan van der Meer te schuiven. RVC wist echter het spelbeeld te verschuiven en kon bij vlagen mooi voetbal op de mat leggen met als gevolg dat de Reeuwijkers steeds gevaarlijker werden. In de 32e minuut mocht RVC een corner nemen. Daan Zantinge stond achter de bal en gaf een listige lage pass op randje zestien. De bal kwam uit bij Aartjan van Dijk die vervolgens laag in de korte hoek schoot. De keeper van Altior kon de bal niet goed aan zien komen door het oerwoud aan benen voor hem en daarnaast deed Zanzibar Booy er nog een schepje bovenop door een overstapje te doen. Zo rolde de bal de goal in, 1-1.
Zo leek RVC met een goed gevoel richting de rust te gaan, maar niets is minder waar.
Vlak voor rust werd Aartjan van Dijk er met een 2de gele kaart vanaf gestuurd na herhaaldelijk te praten tegen de scheidsrechter. Een flinke domper.

Ondanks de man minder situatie kwam RVC sterk uit de kleedkamer. Altior had moeite om het spel te maken en RVC was strijdvaardig wat resulteerde in een hele grote kans. Een voorzet vanaf links kwam op het hoofd van Frank Stolwijk terecht. Helaas kopte hij de bal over. RVC wist nog een keer gevaarlijk te worden. Frank Stolwijk kwam in de 16 en dribbelde naar binnen om vervolgens á la Arjen Robben de bal naar de verre hoek te krullen. De keeper dook al kunstig naar de hoek, maar dit bleek niet nodig. De bal werd voortijdig geblokt. Altior wist ook zo nu en dan de man meer situatie in haar voordeel te gebruiken en een aantal kansen te creëren. In de 76e minuut moest RVC echter een volgende tegenslag verwerken. Rens Mathot maakte een flinke overtreding op zijn tegenstander. De scheidsrechter besloot dit met rood te bestempelen. RVC moest de laatste minuten van de wedstrijd met negen man verder. Altior zette alles op alles om de winst eruit te slepen. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Altior dan toch haar zin. Uit een voorzet wist Altior binnen te koppen. Stefan van der Meer zat er nog aan, maar het lukte hem helaas niet om de bal uit het doel te tikken. 2 - 1 en tevens de einduitslag van de wedstrijd.

Een teleurstellend resultaat op deze mooie zondagmiddag voor RVC'33.
Ondanks dat blijven de koppen hoog en staat volgende week de volgende wedstrijd te wachten tegen KDO. Tot volgende week!