Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Zondag 21 november stond het duel tussen RVC'33 en Pancratius op het programma. Het ontbreken van publiek op Kaagjesland zorgde voor stilte op het sportpark. Een stilte die na een ruime tijd voetballen verbroken zou worden. Hierover straks meer. Voor RVC'33 was dit een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden met de middenmoot. Hiervoor moest gewonnen worden.

1ste helft
RVC'33 begon de wedstrijd hooguit dramatisch. Zeer kort na de aftrap wist Pancratius namelijk al de openingstreffer te maken. Een behoorlijke wake-up call. Toch wist Pancratius niet veel later de 0-2 te maken. In de 12e minuut was het raak vanuit een voorzet die RVC niet goed weg wist te werken. Uiteindelijk bleek dat dit wel de wake-up call was. RVC zette aan en Rens Mathot zorgde in de 21e minuut met een goede trap voor de aansluitingstreffer. 1-2. Niet veel later werd er een overtreding begaan op Frank Stolwijk in het strafschopgebied. Hiervoor gaf de scheidsrechter een penalty. Mark Sluijs, die vorige week bij het tweede team tweemaal trefzeker was,  trad aan en schoot de bal rustig binnen. 2-2. Vlak voor rust viel echter de derde tegenvaller voor RVC. Pancratius scoorde de 2-3. Na een goede comeback ging RVC met een teleurstellende 2-3 stand rusten.

2e helft
RVC begon de 2de helft vol goede moed. Echter zou de 2de helft een grauw randje krijgen. In een duel maakte een RVC'er zich breed om de bal af te schermen. Daarbij kwam per ongeluk zijn elleboog tegen het hoofd van de speler van Pancratius. Meerdere spelers van Pancratius vlogen woedend op de RVC speler af.  Er ontstond een flinke opstoot waar het een en ander gebeurde waardoor de scheidsrechter rood moest trekken voor een Pancratius speler. Vervolgens besloot de scheidsrechter om de wedstrijd te staken. Voor RVC'33 was dit besluit toch wel jammer aangezien zij de overhand hadden in deze fase van de wedstrijd.  De scheidsrechter heeft de aanvoerders van beide teams bij zich geroepen om te bespreken wel of niet verder te gaan. Na goed overleg was het besluit om de wedstrijd verder te spelen.

Met nog 17 minuten te spelen en een man meer ging RVC op zoek naar de 3-3. Deze wist Mark Sluis te maken. De blijdschap was groot. RVC was hongerig en wilde de overwinning eruit halen. Ondanks nog een tweetal grote kansen lukte dit niet. Ook Pancratius wist met een man minder nog 2 kansen te krijgen. Ook hier kwamen geen doelpunten uit. Toen de teller op 90 minuten stond, floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. 3-3.

Volgende week speelt RVC'33 uit bij DONK en gaan ze weer op jacht naar 3 punten.