tel. 0182-396203

Zondag 8 mei mochten RVC en ESTO het op een zonnige dag tegen elkaar opnemen.
Deze derby, over het algemeen druk bezocht, was voor beide teams van groot belang.
Zowel RVC als ESTO willen zich vrijspelen van nacompetitie. RVC zou met winst met een punt meer boven ESTO komen te staan.

De wedstrijd begon voor ESTO goed. Een scherpere start aan de wedstrijd zorgde ervoor dat ESTO wat kansen wist te krijgen. In de 17e minuut had een ESTO speler vlak voor het doel de bal in bezit met zijn rug naar de goal. Vervolgens probeerde hij de draaien en te schieten. Buiten bereik van de keeper rolde de bal de verre hoek in. 0-1. Een tegenvaller, maar RVC liet het hier niet bij zitten. Ze namen het heft in handen om die gelijkmaker te maken. Zo kwam RVC tot een aantal goede kansen waar helaas geen goal uitkwam. Zo gingen de ploegen de rust in met een 0-1 stand.

In de tweede helft ging RVC verder waar het gebleven was. Zo kreeg Romano Giorgini in minuut 57e een kans oog in oog met de keeper, maar deze werd helaas gestopt. Niet veel later kreeg ESTO een vrije trap rond de zijkant van het zestienmeter gebied. Deze belandde mooi in de hoek van de goal. 0-2. Ondanks deze flinke tegenslag, bleef RVC moed houden. In de 67e minuut maakte de ESTO doelman een overtreding op Frank Stolwijk. Daan Zantinge nam de penalty strak en laag in de linkerhoek. 1-2. Op naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. De goed ingevallen Rens Mathot schoot in de 80e minuut na een hoop gerommel voor het doel van ESTO de 2-2 binnen. De vreugde was groot. Toch zou RVC met lege handen komen te staan. Vlak voor blessuretijd werd een ESTO speler in het strafschopgebied ten val gebracht. Ook dit was een penalty. Ondanks dat Tim de bal bijna kon stoppen, ging deze er toch in. 2-3. Tevens de einduitslag.

Een zeer teleurstellend resultaat. RVC had meer verdiend. Komende donderdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma tegen Foreholte. Eerder dit seizoen werd het daar 1-1. Een leuke wedstrijd ligt in het verschiet.