Scheidsrechter

H. Sewnandan

Accommodatie

Onbekend

Nicolaas Boys was tot zondag misschien wel de angstgegner voor RVC. De wedstrijden tegen de dames uit Nieuwveen zijn altijd moeizaam. Vorig seizoen was Nicolaas Boys zelfs de enige ploeg waar RVC niet tegen wist te winnen. We zeiden voor de wedstrijd nog: we kunnen niet één makkelijke wedstrijd tegen Nicolaas Boys herinneren. Vanaf nu kunnen we dat wel. RVC heerste op Kaagjesland en won zeer overtuigend met 9-0.

RVC had geleerd van vorige week en liet zich dit keer niet verrassen door een tegenstander die een stuk lager op de ranglijst stond: al binnen 7 minuten was het raakte en kopte Maaike Rahms de 1-0 binnen. 6 minuten later was het alweer 2-0. Een mooie steekpass werd door Lisa van der Burg binnen getikt. Maaike tikte de bal met een lob over de keeper voor de 3-0 en Beau Stolwijk schoot vanaf ruim 25 meter de 4-0 in de touwen.

Nicolaas Boys ging er in de tweede helft nog vol voor, maar toen Charlene van Belle al binnen drie minuten de 5-0 binnen schoot, was het verzet van Nicolaas Boys gebroken. Na een mooie actie van Marit Meijvogel zag zij Lisa Boer voor de goal staan voor de 6-0 en Maaike kopte prachtig de 7-0 binnen. Vlak voor de waterpauze was het Lisa Boer die haar tweede van de dag binnen schoot en de 8-0 scoorde.

Met nog ruim 20 minuten te gaan leek de tien in zicht te komen, zeker toen in de 72e minuut Beau Stolwijk na weer een mooie voorzet van Marit de 9-0 binnen schoot. Nicolaas Boys raapte nog een keer alle moed bij elkaar om de tien te voorkomen en zelfs het tijd rekken konden we begrijpen. Beau was nog heel dicht bij de tiende maar de keepster redde knap met haar voeten.

Maar met 9-0 waren we ook heel blij. Hoopvol keken we naar de wedstrijd van onze concurrent, maar ze hadden wat geluk dat Charlois al met 2-0 achter stond, alvorens Charlois 11 speelsters op het veld had. Dan moet RKDEO maar van Warmunda winnen!

Wij hebben nu drie weken geen competitie en dan zijn de rollen omgedraaid. Dan heeft Warmunda een op papier makkelijker programma en wacht ons de zware wedstrijden tegen SJC en Charlois. In de eerste ronde werden tegen deze ploegen immers gelijk gespeeld. Het belooft sowieso een spannend einde van de competitie te worden, waar alles waarschijnlijk op de laatste speeldag beslist gaat worden. Hou de site in de gaten voor het allerlaatste nieuws.