Datum

9 december 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

De dames van RVC kunnen met een lach op hun gezicht de winterstop in. In de derby tegen Olympia (eindelijk een keer in de buurt voetballen) stonden we al met rust met 0-3 voor. Dat bleek uiteindelijk ruim voldoende voor de overwinning. Uiteindelijk werd het 2-4 en zijn we van de laatste plek af. Eigenlijk is het jammer dat het winterstop is: met 8 punten uit de laatste 5 wedstrijden gaat het lekker!

Het grote verschil met de eerdere wedstrijden uit het seizoen? Dit keer zat het wel een keer mee. We waren nog geen tien minuten bezig en RVC had beide kansen die ze kregen in een doelpunt omgezet. Allereerst was het Merenique die scoorde die voor haar zo tekenend is: opkomend vanaf de flank en verraste de keeper met een bekeken schot. Twee minuten later was het Charlene die ook een goal maakt zoals zij vaker maakt: ze stond bij een corner op de juiste plek en kopte zo keurig binnen.

0-2 voor, maar de wedstrijd nog lang, heel lang. Olympia werd amper gevaarlijk en zo konden we zelfs voor rust uitlopen naar 0-3. Een schot van Nikita leek houdbaar, maar zoals we zeiden: het zat vandaag een keertje mee. Met 0-3 de rust in, de voorsprong terecht, de marge wat geflatteerd.

In de tweede helft moest Olympia komen, maar het werd eigenlijk nooit meer een wedstrijd. Even leek Olympia hoop te krijgen, toen ze 20 minuten voor tijd de 1-3 maakte. Echter, een minuut later was het alweer 1-4 door een afstandschot van Maaike en daarmee was het klaar. Het had zomaar 1-5 of 1-6 kunnen worden, maar het werd uiteindelijk 2-4 door een doelpunt vlak voor tijd.

We zijn halverwege het seizoen: we hebben iedere ploeg een keer gehad en kunnen we tevreden terugkijken: we doen uitstekend mee in de tweede klasse! We nemen even een korte break omdat de eerstvolgende wedstrijd pas over negen!! weken is. We pakken het begin januari weer op met het trainingskamp en openen de competitie pittig: 10 februari thuis tegen koploper Hontenisse!